hamburger-icon

Kliker.info

Dragan Lukač : Taman da je moj pokojni otac, izvoli, odgovaraj

Dragan Lukač : Taman da je moj pokojni otac, izvoli, odgovaraj

11 Maja
06:01 2013

Direktor Federalne uprave policije (FUP) Dragan Lukač ocijenio je jučer u izjavi za "Dnevni avaz" da je izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, među kojima i organizirani kriminal, podnesen Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu protiv 57 osoba jedan od najobimnijih u Federaciji u posljednje vrijeme.

Temeljita istraga          – Akciju smo radili više od godinu, dosta temeljito i prilično dugo. Naši istražitelji su na cijelom prostoru Federacije prikupljali dokumentaciju, uzimali izjave, provjeravali sve navode. Sve je ovo rezultiralo obimnim izvještajem koji smo predali Tužilaštvu KS. Nadam se da će ovo tužilaštvo sada poduzeti mjere iz svoje nadležnosti – kazao je Lukač.Na naš upit smatra li ovaj  predmet krupnim, s obzirom na to da su istražitelji zadokumentirali krivična djela i za osobe koje čine izvršnu vlast u Federaciji BiH, direktor FUP-a odgovorio je da je to za policiju potpuno nebitno.

Novi predmeti           – Nas ne zanimaju ni čovjek ni stranka, ni činjenica je li neko u vlasti ili nije. Nas jedino zanima je li krivično djelo ili nije te ima li dokaza da li je neko počinio određeno krivično djelo. Taman da je moj pokojni otac u pitanju, izvoli, odgovaraj, ako si nešto napravio – rekao je Lukač.On je istakao da FUP istražuje još nekoliko ozbiljnih predmeta te je najavio da će u roku od mjesec nadležnim tužilaštvima biti podneseno više obimnijih izvještaja o počinjenim krivičnim djelima.(Kliker.info-Avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku