hamburger-icon

Kliker.info

Dragan Čović tvrdi : Nisam znao za Jukićeve namjere

Dragan Čović tvrdi : Nisam znao za Jukićeve namjere

02 Juna
07:57 2016
Cova723Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider HDZ-a BiH Dragan Čović kaže da nije znao da će član njegove stranke, direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Јukić, donijeti odluku o usvajanju Јedinstvenog programa obrade podataka popisa stanovništva.

– Na direktno pitanje da li sam znao da će Јukić to objaviti taj dan, nisam bio tu, ali apsolutno nisam znao. Bez obzira na to šta ja mislim o metodologiji, mislim da treba više sluha. Pred tu odluku smo imali razgovore između stranaka i dogovorili smo dinamiku šta sve treba činiti do 1. jula kada ističe rok za objavljivanje rezultata popisa – naveo je Čović za RTRS.

Ne vjeruje da je Tužilaštvo BiH vršilo pritisak na Јukića da donese odluku.

Reagovanje člana bh. Predsjedništva Mladena Ivanića da su mu kolege u toj instituciji, Dragan Čović i Bakir Izetbegović, kako je rekao, radili iza leđa, za Čovića je ishitrena izjava i ne odgovara stvarnosti.

U Predsjedništvu, smatra Čović, trebalo bi insistirati na jedinstvenom djelovanju. Smatra da ne bi smjelo da bude preglasavanja u Predsjedništvu BiH, jer će to, upozorava, dovesti do dugih rasprava i pokretanja procedura zaštite vitalnog nacionalnog interesa, što, kaže, ne može biti dobra praksa.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku