hamburger-icon

Kliker.info

Dragan Čović protiv dogovora Izetbegovića i Dodika : Ni u jednoj varijanti se ne mogu izuzeti kantoni iz načina koordinacije !

Dragan Čović protiv dogovora Izetbegovića i Dodika : Ni u jednoj varijanti se ne mogu izuzeti kantoni iz načina koordinacije !

31 Jula
20:40 2016

DraganC4Hrvatski član Predsjedništva BiH i lider Hrvatske demokratske zajednice Dragan Čović izjavio je za N1 da se ne slaže sa dogovorom između SDA i SNSD-a.Čović je ovo izjavio nakon što je objavljeno da su predsjednici SDA i SNSD-a, Bakir Izetbegović i Milorad Dodik, postigli dogovor u vezi kreditnog aražmana MMF-a, kao i mehanizma koordinacije.

Lider HDZ-a BiH je rekao da je njemu lično drago što su se našli “predstavnici bošnjačke i srpske stranke”. Dodao je što se tiče dogovora u vezi kreditnog aražmana MMF-a da se po njemu u vezi toga nema šta više razgovarati.

Problem je, kako kaže Čović, što se tiče mehanizma koordinacije.

“Prema onom šta sam ja vidio da su usaglasili to može biti dobar dogovor dvije stranke, ali nikako dogovor koji može proći na Vijeću ministara BiH jer imam osjećaj da je Izetbegović prihvatio da se u sporazum unesu neki elementi za koje smo se u petak dogovorili da su neprihvatljivi.. Ni u jednoj varijanti se ne može pravit dogovor, a da se izuzmu kantoni iz načina koordinacije u skladu sa ustavnim ovlaštenjima, odnosno nadležnostima”, kazao je član predsjedništva BiH za N1.

Podsjećamo, Dodik je nakon današnjeg sastanka u Istočnom Sarajevu istakao da je pitanje pisma namjere MMF-u koje ranije nije bilo “usaglašeno, rješeno, danas potpisano i poslano na adresu u Washington”.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku