hamburger-icon

Kliker.info

Dragan Čović o odbijanju zahtjeva za reviziju: Žao mi je što smo se opet poigrali sa BiH

Dragan Čović o odbijanju zahtjeva za reviziju: Žao mi je što smo se opet poigrali sa BiH

09 Marta
15:43 2017

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović kazao je da je odgovor pisma Međunarodnog suda u Hagu u kojem je odbačen zahtjev BiH za revizijom presude protiv Srbije dobio u toku sastanka sa predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem.

 “On je takav kakav jeste. Žao mi je što smo se opet poigrali s Bosnom i Hercegovinom i pokazali da takav sistem ne funkcioniše. Mislim da smo ugled države oslabili kada je riječ o međunarodnoj instituciji”, rekao je Čović.

Podsjećamo, Međunarodni sud pravde u Hagu odbacio je zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za agresiju i genocid zbog toga što zahtjev za reviziju nisu podnijele institucije BiH.

Na pisma koja su članovi Predsjedništva BiH uputili sudu danas je odgovoreno da Međunarodni sud pravde smatra da sadržaj ovih pisama pokazuje kako nikakvu odluku nisu donijela nadležna tijela, u ime Bosne i Hercegovine kao države, u pogledu zahtjeva za reviziju presude.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Jedan komentar

  1. MOSTARAC
    MOSTARAC 09 Marta, 18:00

    Dogovor Slobo-Franjo,Karadzic-Boban se nastavlja pa je li te imalo sramota Hrvatskih zrtava iz Dervente,Bosanskog Broda,Teslica,Modrice,Brckog,Kotor-Varosa,Doboja Banja Luke ili oni nisu bili Hrvati po tvojoj mjeri.Fuj sramoto zali boze ljudi koji su pobijeni.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku