hamburger-icon

Kliker.info

Dragan Čović: Mostar će čekati 2018. godinu

Dragan Čović: Mostar će čekati 2018. godinu

14 Decembra
22:45 2016

Iako je to bilo obećano svim ambasadorima Vijeća za implementaciju mira prošle srijede, rješenja za Mostar neće biti uskoro. I ne samo to, po riječima lidera HDZ-a Dragana Čovića neće ga biti još najmanje godinu i pol dana.

“Na sastanku u Predsjedništvu dobili smo određena uvjeravanja od gospodina Čovića i gospodina Izetbegovića  da bi pitanje Mostara, i sada citiram – Uskoro moglo biti riješeno – i očekujemo od njih da ispune ovo obećanje“. Rečenica je ovo kojom se visoki predstavnik u BIH Valentin Inzko prošle sedmice obratio novinarima u Sarajevu nakon sjednice PIC-a.

Sedam dana kasnije, dakle danas, stigla je i potvrda da obećano neće biti ispunjeno, i to upravo od  Dragana Čovića. U intervjuu za N1 lider HDZ-a BIH je poručio, citiramo: “Bojim se da će Mostar čekati naredni izborni ciklus 2018. godine“.

No ovo nije ni prvo ni zadnje obećanje koje su dali, a nisu ispunili bh.političari. Pitanje je samo do kada će građani, u konkretnom slučaju Mostara, dopuštati da im neko oduzima osnovna ljudska prava. Ali i do kada će to nijemo posmatrati međunarodna zajednica.

(Kliker.info.Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku