hamburger-icon

Kliker.info

Dragan Čović, lider i profesor: Ponosan sam na ono što sam izgradio

Dragan Čović, lider i profesor: Ponosan sam na ono što sam izgradio

03 Maja
17:31 2014

Vilacova21Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović tokom nedavne posjete Bihaću osvrnuo se na minule građanske demonstracije rekavši da su postale standard ponašanja, te da imaju svoju dinamiku u kojoj se opet sve smirilo.- Apsolutno podržavam građane Bosne i Hercegovine koji su nezadovoljni načinom života. Danas 99 posto ljudi može kazati da je nečim nezadovoljno. Ali, druga je dimenzija što ja kao osoba mogu reći da je sve imalo klasični scenario političkog organiziranja, što se vidjelo na svakom koraku u Mostaru. U svakom slučaju, dobili smo poruku kao političari. Dobar dio međunarodnih institucija je ohrabrivao ljude na iskazivanje nezadovoljstva, smatra Čović.

Uništavanje imovine

Ističe da revolt građana, kakav se mogao vidjeti na ulicama, neće riješiti bitne probleme, odnosno da neće donijeti nikakvo novo radno mjesto.Posebno je zabrinut zbog uništavanja državne i privatne imovine, te se s tim u vezi Čović referirao i na prozivke o njegovoj imovini.Naime, u okružju jednog od najljepših mostarskih naselja Bare, na parceli površine 2.000 kvadratnih metara, izgrađena je rezidencija predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića. Kupovinu zemljišta u naselju Bare, u kojem je stambena izgradnja zabranjena, Čović je prije dvije godine negirao. Kasnije o tome nije htio da govori, ali su početkom godine na svim internet-portalima snimke njegove luksuzne vile postale sinonim dobro plaćenih političara i njihovog načina života.Složivši se sa Čovićem da sigurnost imovine i svake porodice u BiH treba biti svetinja, ipak smo insistirali da nam odgovori kojim novcem je izgradio ovakav objekat i je li moguće to postići legalnim putem.

Svaku marku sam zaradio

– Meni je 58 godina, profesor sam. Imam 33 godine radnog staža, a s obitelji i 60 godina, tako da svaku marku koju sam zaradio, uložio sam i rukama svojim sam zaradio. Ne postoji nijedna osoba od 3,5 miliona stanovnika koja može kazati da sam ikoga povrijedio, neuljudnošću, ucjenjivanjem, ili bilo ko da je dao jednu lipu za nešto što nisam zaslužio. Ponosan sam na ono što imam, što sam napravio, bez obzira kako će ko na to gledati, kazao nam je Čović.On tvrdi da u Mostaru ima najmanje 100 kuća većih od njegove, te da za druge niko ne pita, nego je samo njegova tema, kao i to da je njegov ćaća postigao čak i više od njega, ali da i on od 18. godine radi i zarađuje za sebe. (Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku