hamburger-icon

Kliker.info

Dragan Čović : Demokratska fronta štiti kriminal u Aluminiju !

Dragan Čović : Demokratska fronta štiti kriminal u Aluminiju !

18 Maja
14:57 2015

CovaKom22Komentirajući najavu federalnih ministara Demokratske fronte da će pozvati financijsku policiju da uđe u javna poduzeća, predsjednik HDZ BiH Dragan Čović je rekao kako su to “trikovi DF-a i Željka Komšića”.

– Na prvom sastanku s Komšićem smo se dogovorili da to odmah uradimo. Od toga su prošla dva mjeseca i oni sad govore da će pokrenuti istrage. Tko mu brani da to učini? Mi želimo one za koje znamo da su uradili kriminalan posao skinuti s tih pozicija, a oni ih upravo štite. Očigledno i dalje misle zabavljati javnost izjavama i raznim talovima s tim ljudima. Tvrde da će im slati nekakve inspekcije, a ne daju da ti ljudi budu smijenjeni. Stav ministara HDZ-a je jasan – dok prva tačka dnevnog reda sjednice Vlade ne budu nadzor i uprava “Elektroprivrede”, “Aluminija” i “HT Eroneta”, daljnjih aktivnosti nema.

“Za vikend sam razmijenio puno poruka, sutra ću sjesti sa zamjenikom predsjednika SDA Bakirom Izetbegovićem i vrlo jasno definirati poziciju: ili ćemo odmah pokrenuti stvari, jer već 40-ak dana Vlada radi u sazivu koji smo dogovorili, a u suštini ništa ne radi, ili ćemo jasno javnosti – reći ova koalicija više ne radi i traži se neko novo rješenje”, rekao je Čović.

Konstatirajući da je stanje u FBiH složeno i problematično lider HDZ BiH istaknuo je da ovako uspostavljena vlast u Federaciji ne može funkcionirati jer ne postoji zajednički stav kako rješavati ključne probleme.

“Činjenica je da smo jednu ili dvije sjednice Vlade održali tako da se prvo nešto dogovorimo, a onda se na sjednici Vlade različitim tehničkim varijacijama izigra taj dogovor. Došli smo do situacije da hrvatski ministri neće sudjelovati u razgovorima, odnosno u radu Vlade”, podsjetio je Čović.Prema njegovim riječima, vrijeme je isteklo i činjenica da stranke u Vladi Federacije više ne rade zajedno govore kakvo je stanje.

(Kliker.info-Srna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku