hamburger-icon

Kliker.info

Dragan Čović : Ako se večeras ne dogovorimo ništa od koalicije

Dragan Čović : Ako se večeras ne dogovorimo ništa od koalicije

10 Marta
15:08 2015

covicD34Iako je od izbora prošlo 150 dana, vlast na federalnom i državnom nivou još uvijek nije formirana. Za danas su najavljeni novi sastanci na kojim bi se ovo pitanje trebalo razmatrati.”Odgovor o konačnom formiranju vlasti možda dobijemo večeras nakon novog sastanka HDZ-a i SDA”, kazao je reporter N1 Zvonko Komkšić koji prati pregovore.

Jedan sastanak je održan prije podne u zgradi Predsjedništva na kojem su prisustvovali Dragan Čović i Bakir Izetbegović. Bakir Izetbegović je predočio rezultate dogovora koji su postignuti prethodnog vikenda između SDA i DF-a.Prijedlog je bio da od ukupno 16 ministarstava svaka stranka dobije 5, dok bi se oko jednog ministarstva dogovorili naknadno.

Dragan Čović je kazao da će sastanak između HDZ-a, DF-a i SDA biti održan u 16 sati.”Ne odustajemo od Ministarstva finansija”, istakao je Čović te dodao da mu je Izetbegović predočio dogovor koji su postigli sa DF i da se HDZ s tim slaže.Izrazio je nadu da će se danas na sastanku dogovoriti u vezi sa uspostavom vlasti na nivou FBiH, ali i napomenio da ako do dogovora ne dođe to znači da koalicija HDZ, DF i SDA nije održiva.

Podjsećamo,  pregovori su stali kada je riječ o formiranju Vlade FBiH jer se lideri nisu mogli dogovoriti o raspodjeli resora. Demokratska Fronta je ponudila rješenje o raspodjeli ministarstava. Do 31. marta je na snazi Zakon o privremenom finansiranju, a danas je počeo sastanak kolegija Predstavničkog doma gdje se razmatra scenario o tome šta uraditi ako se vlast ne formira do predviđenog roka.Savez za promjene je jedini predstavio ministre koji bi trebali sjediti u VM.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Jedan komentar

  1. A smijali smo se
    A smijali smo se 10 Marta, 15:26

    A smijali smo se Soicu i njegovoj stranci Zdravog razuma. Dao bi ja vama ministarstva ali kao igru u zatvoru da ih se igrate

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku