hamburger-icon

Kliker.info

Dragan Čavić : Više nam je štete nanijela Dodikova vlast nego poplava!

Dragan Čavić : Više nam je štete nanijela Dodikova vlast nego poplava!

01 Juna
17:08 2014

cavicccd1Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić tvrdi da je aktualna vlast u RS u javnim poduzećima napravila više štete nego poplava proteklih dana.On smatra da je “tragično da aktuelni režim pokušava da štete od poplava iskoristi za pokrivanje šteta koje su rezultat lošeg političkog djelovanja vladajućih partija”. Čavić je ove tvrdnje ilustrirao primjerima u javnom poduzeću “Željeznice RS”, koje je, kako je naveo, odraz kadrovske politike SNSD-a i DNS-a.

– Posljednjih osam godina njihove vlasti obveze Željeznica porasle su s 59 na 304 milijuna KM. I visina kamata je porasla, sa 860 hiljada na 13 milijuna maraka – kazao je Čavić na pres-konferenciji u Banjoj Luci.Željeznice su se, kaže, nepotrebno zaduživale, dok ih je entitetska vlada redovno subvencionisala sa 235 milijuna maraka u osam godina.

– A 2005. to poduzeće je pozitivno poslovalo – podsjeća Čavić i ističe da za gomilanje duga niko nije odgovarao, a krivičnih elemenata, itekako, ima.Naveo je stoga ugovor s češkom firmom “Montrak” o popravci šest lokomotiva, pri čemu je, tvrdi, isplaćen avans od gotovo tri milijuna maraka, koji su izgubljeni, jer je to poduzeće otišlo u stečaj, a dvije lokomotive ostale u Češkoj.Podsjetio je i na slučaj nabavke 200 vagona iz Poljske, koji ne odgovaraju našim prugama, a 20 milijuna eura kredita još se vraća. (Kliker.ibnfo-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku