hamburger-icon

Kliker.info

Dragan Čavić, lider DP-a i bivši predsjednik RS: Milorad Dodik je despot!

Dragan Čavić, lider DP-a i bivši predsjednik RS: Milorad Dodik je despot!

14 Augusta
12:51 2011

Dragan Čavić, lider Demokratske partije (DP) i nekadašnji predsjednik RS, današnju RS doživljava kao entitet „u kojem postoji režim, a na njegovom čelu despot koji upravlja životima i smrtima, karijerama, zaposlenjima i privatnošću ljudi“.U intervjuu za „Avaz“, Čavić Dodikovu ocjenu da je u RS uzlazna linija rasta ekonomije naziva smiješnom.

– Ti ljudi zaslijepljeni su svojim tajkunskim prijateljima, kojima namještaju velike projekte po basnoslovnim cijenama i nemaju dodira s realnim životom. Apsolutno je netačno da privreda RS oživljava, jer nikada nije bilo gore – kaže Čavić.

Dodika ste u nekoliko navrata optužili da „režimskim sredstvima nastavlja kontinuitet obračuna s političkim neistomišljenicima“?

– Znam da, kada postoji režim, postoji i represija. A ta represija može biti perfidna, može biti krajnje opasna. Jer, kada predsjednik RS, koji je prema Ustavu predsjednik i meni, mene nazove izdajnikom i stranim plaćenikom, onda je to vrlo teška optužba koja treba biti sankcionisana, dakle trebam biti uhapšen. (Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku