hamburger-icon

Kliker.info

Dragan Bursać: Ko Srbima podmeće klepe u zajedničkim institucijama???

Dragan Bursać: Ko Srbima podmeće klepe u zajedničkim institucijama???

18 Oktobra
06:12 2016

dragan-bursac-1Došla su zadnja vremena! U restoranu zajedničkih institucija BIH nema specijaliteta srpske kuhinje!!!Srpskim napaćenim političarima u zlom teheranskom Sarajevu, dušmani žele zadati onaj završni udarac. U želudac.

Piše : Dragan Bursać (Buka)

Ne dozvoljava kamarila sarajevska da se prosječan srpski pregalac, politički povremeno nastanjen u Sarajevu, najede kao čovjek.

Kao da nije dovoljno tim neljudima što se srpski predstavnici izlažu riziku bitisanja u šeher Sarajevu za simboličnih 7000KM mjesečno, nego su im i hranu nacionalnu izbacili iz jelovnika.

“Svaki dan ima jedno ili nema nijedno jelo na svinjskom programu, a srpske salate uopšte nema, i to je tako već godinama. Zato je meni pun specijaliteta od junetine, teletine i janjetine, a nazivi jela su takvi da prevodilac treba da ih rastumači, kao što su bosanske klepe”, žali se neimenovani srpski gastronomski velikomučenik Nezavisnim novinama.

Možete li dobri ljudi samo zamisliti razmjere užasa, kad jedno gladno političko čeljade srpske nacionalne provinijencije navrati u ozloglašeni restoran zajedničkih institucija. On gladan, a po basnoslovnim cijenama od skoro 4KM, iz jelovnika ga zaskače japrak, sogan dolma, bosanski lonac, čimbur, kadun butić, đulbašija, bosanske klepe…

Ehej, stan'te paše! Dokle vašeg zuluma da trpi Srbin izvježban na vreloj svinjetini, čvarcima, pršutu i srpskoj salati??? Zar mislite da je dovoljno samo vikendom pojesti par kilograma svinjetine i da se na klepama, japracima i svemu ostalom preżivi do narednog vikenda. Neće moći, zlotvori kulinarski!

Šta će na sve ovo reći načelnik opštine Kotor Varoš, Dalibor Vučanović-Sampras, apsolutni autoritet na polju izjedanja odojaka u Srba?! Ako niste znali, Vučanovićev nadimak nema veze sa tenisom, nego sa čudesnom sposobnošću da sam smaže prase.

I tako treba! I to je ponos i dika.

Kako bi gospodin Sampras preživio jednu radnu sedmicu u Sarajevu, bolje je i ne pomišljati.

I dokle tako???

Sjetiće se oni boljeg pamćenja kako je svoj privatni boj, u politikologiji poznat kao “rat za srpsku salatu”, vodio Drago Kalabić, poslanik SNSD-a, koji je na kraju izvojevao veliku, povijesnu pobjedu za Srbe jer je narečena salata uvrštena u jelovnik. I, to nije bilo tek tako.

Kalabić je bio prvi koji je javno ukazao da su srpska jela poput karađorđeve šnicle mučki protjerana sa jelovnika. U medjuvremenu je morao jesti, čak i mrske klepe! Užas!

A, gospodo parlamentarci, nesrbi, promislite kako bi samo vama bilo da se pored svinjetine uvede leskovački roštilj, ajvar svakovrsni, pinđur, kako bi bilo da morate jesti šape, gibanice, pijane šarane, kačkavalj, Vasinu tortu, kobasica, ne zna im se broj??? Oooo, muke su to velike.

Ili vi ostali,  hoćete li da vam zabranimo košer. Jest da ne znamo šta je košer, ali čisto da silu demonstriramo???

Neka budala će se sigurno zapitati, pa čekaj majku mu, ovi se prejedaju od svakovrsnih delicija, svi zajedno. Od hrane o kojoj prosječan BIH gologuzan može samo sanjati. Ovi se opasno zajebavaju, pomisliće narečena budala, dok pokazuje narodu cjenovnik skupštinski, po kojem se za 5 maraka može insan rastočiti od hrane.

Ali, budala ne zna da to narod sve plaća. Budala ne zna i zato i jeste budala da narod daje nezasitim političarima po 7000KM plate za lađenje jajca. Samo budali nije jasno, da za 7000KM u BIH, namjesto pravog posla, buzdovani lelemudaju i razglabaju ko je uvalio klepe Srbima na jelovnik poslije izbora. Jedino budali može biti čudna i tragikomična situacija u kojoj narod izgladnjeli finansira gastronomske ratove zadriglih političara.

Zato i jeste budala.

Ali, narod je pametan. Narod uživa, dok se “njegovi” bore za pečenje, kolače, delicije svakovrsne, dok tom istom genijalnom plebsu pljuvačka od gladi kaplje po novinama i tastaturama.

Jer, nema sitijeg naroda i gladnijih političara na svijetu cijelom. Naš narod, krčećeg stomaka otići će do praznog frižidera, uzeti otrov -paštetu i hljeb petodnevac, a onda će se divno naslađivati velikim gastronomskim pobjedama svojih Samprasa.

Na koncu, konaca, svi mi jedemo sarmu. Zar ne? Narod usmrđeni kupus, a političari friško ,mlado, lijepo pečeno meso.

Zar ne, narode gladni i blentavi???

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku