hamburger-icon

Kliker.info

Dr. Ismet Gavrankapetanović: Smeta mi pokušaj poniženja na pravdi Boga

Dr. Ismet Gavrankapetanović: Smeta mi pokušaj poniženja na pravdi Boga

03 Avgusta
07:51 2017

Mi smo hirurzi takvi ljudi, tako smo odgajani da ne trpimo poniženja i sa nama se može samo lijepo, kazao je u razgovoru za N1 dr. Ismet Gavrankapetanović, koji je u ponedjeljak smijenjen sa funkcije direktora Klinike za ortopediju i traumatologiju Univerzitetsko kliničkog centra u Sarajevu (UKCS).

Nakon što su sve kolege dr. Gavrankapetanovića, kojima je ponuđeno da ga zamijene, to odbile,  Upravni odbor UKCS-a  je imao sastanak kako bi razriješio novonastalu situaciju.

Gavrankapetanović je za N1 kazao kako ne zna koji su razlozi njegove smjene, ali…

“To traje svaki dan posljednje dvije godine. Za nas hirurge šefovska mjesta su nebitna, međutim, lično mi smeta pokušaj poniženja na pravdi Boga. Ne dirajte nam ponos i dostojanstvo”, poručio je doktor.

Istakao je da Klinika za ortopediju i traumatologiju ima jedan sjajan kolektiv koji ne zaostaje za sličnim klinikama u regiji.

“Imamo hiljade prijatelja širom svijeta i oni su zadivljeni onim što smo radili”, otkrio je Gavrankapetanović.

Dodao je da su hirurzi posebna vrta ljudi koji ne trpe nepravdu i šikaniranje.

“Ne možemo trpiti nikakvo šikaniranje, strahovladu…Mi pripadamo drugom svijetu, s nama se može samo na lijep način. Mene su moji učitelji odgajali da budem ponosan i mi hirurzi ne možemo podnijeti da nas terorišu”, zaključio je u razgovoru za N1.

Podsjećamo, specijalisti Klinike za ortopediju i traumatologiju su se usprotivili smjeni dr. Gavrankapetanovića i potpisali izjavu koja je danas predočena UOKCUS-a.

Prof. dr. Gavrankapetanovića podržali su: dr. Mirza Bišćević, doc. dr. Đemil Omerović, mr. sci. dr. Senad Maksić, mr. sci dr. Semin Bećirbegović, prim. dr. Amir Ahmetović, prim. mr. sci dr. Husein Čamo, dr. Fahrudin Helać, dr. Hasan Tanović, dr. Mehmed Jamakosmanović, dr. Elvir Baždar, dr. Ehlimana Hadžić- Agović, dr. Edin Kulenović, prim. dr. Dario Ivanišević, doc. dr. Fuad Džanković, dr. sci Hadžan Konjo.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku