hamburger-icon

Kliker.info

Dr. Ismet Gavrankapetanović : Nisam se rodio kao šef, nastavljam da operišem i ne idem nigdje sa Klinike

Dr. Ismet Gavrankapetanović : Nisam se rodio kao šef, nastavljam da operišem i ne idem nigdje sa Klinike

05 Avgusta
22:54 2017
Ismet Gavrankapetanović, donedavno šef klinike za ortopediju, redovno radi i operiše na Kliničkom centru u Sarajevu. Kaže, Kolegij ove Klinike će predložiti novog šefa, a on nema namjeru da se vraća na tu poziciju. Iz Kliničkog centra poslali su saopćenje u kojem dostavljaju nekoliko izjava o povlačenju potpisa podrške Gavrankapetanoviću. Navode, u jednom slučaju radilo se i o krivotvorenju potpisa.

 „Nisam se ja rodio kao šef, naravno da radim, jučer  sam operisao cijeli dan, operišem u ponedjeljak, cijelu sedmicu sa mojim kolegama, nigdje ja ne idem. Je li vodim Kliniku kao šef ili ne vodim to je za mene nevažno“, kazao je za TV1 hirurg Klinike za ortopediju KCUS-a.

Mnogo je polemike vođeno o tome da li je smijenjen ili ne. Iz Kliničkog centra naglasili su da mu je istekao ugovor. Navodi medija da je Upravni odbor KCUS smijenio prof.dr.Ismeta Gavrankapetanovića su netačni. Istina je da je Gavrankapetanoviću istekao Ugovor 11.jula 2017.godine. Upravni odvor Kliničkog centra usvojio je sistematizaciju, koja predviđa 5 odjeljenja umjesto ranijih 4. Takav raspored tražio prof.dr.Ismet Gavrankapetanović.

„Onda sam sada vidio da ima neki Aneks ugovora gdje sam tri godine od 2015, profesor Mesihović koji me imenovao. Ali to je nevažno i to je meni sada nevažno i ja to ne želim da radim“, dodaje Gavrankapetanović.

Nakon cijele priče, pojavilo se i pismo podrške kolega sa Kliničkog centra Gavrankapetanoviću. Ali, juče su iz ove ustanove objavili dopise dvoje doktora koji povlače potpise i jednog koji je van BiH, i kaže da nije ni znao da se njegov potpis nalazi na spisku.

U jednom od Dopisa jasno stoji da je došlo do zloupotrebe odnosno krivotvorenja potpisa uposlenika Klinike za ortopediju i traumatologiju, dr.sci.Hadžana Konje.

Klinički centar je ustanova koja je protiv zloupotreba i krivičnih djela bilo koje vrste, te su shodno tome poduzete i određene zakonske mjere kod nadležnih organa.

„To su moji momci koji su sjajni ljudi napravili. Onda je došao predsjednik UO pa nam je rekao na sastanku da je jedna od tačaka UO bila da će pokrenuti krivični postupak protiv NN lica ili grupe lica koji su se udružili na tom pravljenju papira. Ne treba nama prijetiti, to je grehota“, rekao je Gavrankapetanović.

Kolegij Klinike za ortopediju će predložiti novo ime za šefa Klinike.

„Mi smo ti koji trebamo da odlučimo ko će biti novi šef. I mi ćemo to odlučiti i dati prijedlog, jer to je po Statutu Kliničkog centra. 41“, dodao je.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku