hamburger-icon

Kliker.info

Dr. Dragan Markovina predviđa i analizira postizborni proces : Pat pozicija u Mostaru

Dr. Dragan Markovina predviđa i analizira postizborni proces : Pat pozicija u Mostaru

20 Decembra
22:51 2020

Historičar Dragan Markovina rekao je večeras za N1 da nakon izbora u Mostaru očekuje jednu vrstu ”pat pozicije” u kojoj ni SDA ni HDZ neće imati hrabrosti da javno obznane svoju koaliciju.

On je istakao da je uspjeh BH bloka nakon objave prvih nepotpunih rezultata – bio veoma dobar.

Mislim da je moguće očito da se dođe i do broja 7, ali je premala brojka da o tome uopće možemo razgovarati. Kako stvari stoje, ako BH blok ne podrži niti kandidata HDZ niti kandidata SDA, po svemu sudeći će SDA i HDZ morati javno obznaniti svoju koaliciju, a siguran sam da oni neće imati hrabrosti to uraditi”, istakao je gost N1 i nastavio:

Tako da očekujem nekakvu pat poziciju u kojoj bi se možda mogao postići neki dogovor ako prođe Pravo na grad. Ili čak neki od ljudi s liste Ostajte ovdje da budu kompromisno rješenje za gradonačelnika”, poručio je Markovina.

Lokalni izbori 2020. godine za Gradsko vijeće Grada Mostara održani su danas nakon 12 godina. Biračka mjesta zatvorena su u 19 sati, javljaju reporteri N1 s mjesta događaja. Izborni dan protekao je mirno, a kako nam je potvrđeno iz policije, nisu prijavljeni nikakvi incidenti.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku