hamburger-icon

Kliker.info

Dr. Cero: Gradnja HE Vranduk je odličan potez, ali zaslužnog SILAJDŽIĆA nisu ni pozvali

Dr. Cero: Gradnja HE Vranduk je odličan potez, ali zaslužnog SILAJDŽIĆA nisu ni pozvali

09 Septembra
00:04 2016

ceroGrađani Zenice, a pogotovo oni iz nemilskog sliva, imaju razloga biti zadovoljni konačnim početkom radova izgradnje HE Vranduk, izjavio je dr. Ibrahim Cero, predsjednik Gradskog Savjeta SBiH Zenica i nosilac liste za Gradsko vijeće Zenica na predstojećim izborima, za novinsku agenciju Patria.

On je podsjetio da je ovaj projekat pokrenut inicijativom kadrova SBiH, a usporen besprimjernom političkom harangom istih onih koji su danas ozareno slavljenički presijecali prigodničarske vrpce u funkciji ostvarivanja ličnih i stranačkih promocija.

Čudno je ali i očekivano da ljudi zaslužni za ovaj projekat nisu niti pozvani a niti pomenuti ovom prigodom. Valja znati da je ovaj, Vrandučki, projekat bio tek kamičak zaustavljenog energetskog projekta koji bi već danas BiH učinio energetski neovisnom i svrstao je sasvim izvjesno u značajne energetske izvoznike u regionu i šire.

Jasno je da su i ovoga puta na djelu politički spin-majstori, uostalom kao i u slučaju Željezare Zenica.

Ako je “grijeh” SBiH i njenog lidera dr. Harisa Silajdžića bilo neprepoznato vizionarsko liderstvo praćeno iskorakom iz birokratsko-partijskih rigidnih stereotipa, onda krajnji uspjeh opravdava plaćenu cijenu, ali ne oprašta građanima BiH oteti boljitak, poručuje dr. Cero.

(Klker.nfo-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku