hamburger-icon

Kliker.info

Dovoljno ruku : Koalicija SDA, SBB i HDZ-a se potvrdila i u federalnom parlamentu

Dovoljno ruku : Koalicija SDA, SBB i HDZ-a se potvrdila i u federalnom parlamentu

09 Oktobra
22:08 2015
koalicija7771Predstavnički dom Federalnog parlamenta većinom glasova je usvojio rebalans budžeta za ovu godinu. Za rebalans budžeta glasalo je 60 poslanika, tri su bila suzdržana, a 23 protiv.
Kako se moglo zaključiti, rebalans su podržali poslanici iz SDA, HDZ-a BiH, SBB-a, SBiH, te A-sda, dok su protiv bili poslanici iz DF-a, SDP-a, te HDZ-a 1990, dok su suzdržani bili poslanici iz Laburističke stranke i BPS-a.

Prihvaćeno je zaduženje Federacije s Evropskom investicijskom bankom u iznosu od 100 miliona eura za Javno preduzeće Autoceste Federacije BiH u vidu kredita za izgradnju dionice Počitelj – Zvirovići.  Rok otplate je 25 godina a grejs period iznosi šest godina. Sredstva kredita Federacija će na kreditnom osnovu prenijeti na JP Autoceste FBiH, koja je krajnji korisnik i dužnik po ovom kreditnom zaduženju.

Predstavnički dom prihvatio je i zaduženje po Ugovoru o finansiranju između BiH i Evropske investicijske banke (EIB) za realizaciju Projekta „Obnovljiva energija HE Vranduk“ u  iznosu od 37,5 miliona eura, koje je bi implementirala Elektroprivreda BiH.

(Kliker.info-Avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku