hamburger-icon

Kliker.info

Dosadašnji potpredsjednik KO SDA : Elmedin Konaković podnio ostavku na sve funkcije unutar SDA

Dosadašnji potpredsjednik KO SDA : Elmedin Konaković podnio ostavku na sve funkcije unutar SDA

30 Januara
14:43 2018
Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković podnio je ostavku na sve funkcije koje je obnašao unutar Stranke demokratske akcije (SDA), potvrđeno je za  iz ove stranke.

Konaković, koji je i premijer Kantona Sarajevo, u SDA je obnašao funkcije potpredsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, kao i člana Izvršnog odbora SDA Općinske organizacije Centar.

Pretpostavlja se da je ovo samo prvi korak te da će Konaković i istupiti is SDA, mada ima i onih koji smatraju da će ostati član stranke.

Konaković je, navodno, sinoć napustio sjednicu Izvršnog odbora Kantonalnog odbora te stranke, nakon što je sa kolegama imao burnu raspravu.Konaković do sada nije odgovarao na upite o ovim navodima.

– Bitnije mi je da svijetla obraza odem iz ovog mandata i da uradimo sve što je potrebno da se život u KS popravi. Veoma bitno je da istrajemo na ovome što sada radimo. Da je to koncept interesa građana. To što smeta nekim mojim stranačkim kolegama pa pišu pisma, više govori o njihovom književnom kapacitetu, neka se i dalje bave literaturom, a mi ćemo se baviti svojim poslom, rekao je Konaković nedavno u jednom od svojih istupa u momentu kada je bio u otvorenom sukobu sa SDA Novi Grad Sarajevo.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku