hamburger-icon

Kliker.info

Đorđe Balašević : ‘Nisam bio komunist, nisam škrtac i nisam se razveo od Olivere!’

Đorđe Balašević : ‘Nisam bio komunist, nisam škrtac i nisam se razveo od Olivere!’

04 Septembra
06:30 2014

balas3Bilo je to potpuno neuobičajena „pressica“ na posebnom mjestu. Jednosatnim miksom solo koncerta uz klavirsku pratnju i sjajnim stand up showom Đorđe Balašević u srijedu poslijepodne najavio je svoj koncert „Pa, tamburama mangupi prepreče put“ u Osijeku koji će 13. rujna biti održan na Trgu sv. Trojstva u Tvrđi. I „pressica“ je održana u Tvrđi. U atriju Muzeja Slavonije, odnosno nekadašnjem Arheološkom muzeju.

– Nadam se da to nema nikakve veze s mojim prisustvom na estradi i da me neće uzeti kao eksponat – rekao je popularni Đole na početku svog druženja s predstavnicima medija, ali i gradskim ocima predvođenim gradonačelnikom Ivanom Vrkićem, koji je pozdravljajući Balaševića rekao kako se njih dvojica nikada ranije nisu upoznali, ali su u jednom trenutku svojih života radili isti posao.

– Gospodin Balašević je početkom 90-ih radio na mirnoj reintegraciji, a ja sam to radio u drugoj polovici 90-ih i zato mi je neobično drago što u Osijeku mogu pozdraviti dokazanog mirotvorca – rekao je Vrkić, kojemu je Balašević zahvalio na dobrodošlici, napomenuvši u svom stilu kako on nije gospodin Balašević.

– Gospodin Balašević je na žalost umro 87. Ja sam samo njegov sin – rekao je Đole, koji je potom kazao kako ga inače nema previše u medijima, kako srpskim, tako i hrvatskim, premda ima poziv jednog novinara s HTV-a za gostovanje u emisiji.

– Nisam prihvatio poziv, ali odgovorit ću na tri pitanja koja bi mi on sigurno postavio. Kao prvo, pjevao sam „Računajte na nas“, nisam bio ni komunist, ni član Saveza komunista. Samo sam volio tu zemlju. Kao drugo, nisam škrtac. Ja sam patološki trošadžija i kao treće Olivera i ja se nismo rastali. Imali smo „kriza“, ali već slavimo i 10-godišnjice tih kriza – kazao je Balašević, dok su ga iz prvog reda slušali supruga Olivera i sin Aleksa.

Balašević će u četvrtak u podne na Poljoprivrednom fakultetu održati i predavanje pod naslovom „Kad sam prvi put pao u školi.“ Rekao je kako ne zna je li on baš prava osoba za predavanje mladima o važnosti edukacije, s obzirom da je u 3. srednje, kako je rekao, neopravdano izbačen iz Gimnazije.

– No, prošle godine sam dobio zvanje počasnog maturanta i kada sam ušao u prostoriju onda su svi profesori ustali. Ja sam im onda rekao: „Sjednite“ – prepričao je Balašević još jednu sekvencu iz svoga života, što je bio samo dio njegovog showa na „pressici“. (Kliker.info-JL)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku