hamburger-icon

Kliker.info

Donedavni predsjednik Gradskog odbora SDP-a Mostar : : Iznenada preminuo Edin Zagorčić-Fazla

Donedavni predsjednik Gradskog odbora SDP-a Mostar : : Iznenada preminuo Edin Zagorčić-Fazla

10 Avgusta
16:09 2019

Donedavni predsjednik Gradskog odbora (GO) SDP-a Mostar, Edin Zagorčić-Fazla preminuo je kasno sinoć u 52. godini života, potvrdili su za StarMo izvori iz SDP-a BiH.

Sahrana iznenadno preminulog Zagorčića će biti obavljena u ponedjeljak, 12. augusta ove godine, s početkom u 18 sati na Gradskom groblju Sutina u Mostaru.

Podsjećanja radi, Zagorčić je do četvrtka, 25. jula ove godine, obavljao funkciju predsjednika GO SDP Mostar, kada je podnio neopozivu ostavku. Kako su tada prenijeli mediji, Zagorčić je na svom Facebook profilu napisao kako daje ostavku iz više razloga, a i zbog “nekorektnog i ignorantskog odnosa rukovodstva partije prema legalno izabranim organima Gradske organizacije”.

Zagrčić je kao razlog odlaska sa funkcije naveo i “napuštanje uglednih članova, lošu kadrovsku politiku, neodgovoran odnos prema imovini SDP-a, te pogubnu finansijsku politiku”.

Tvrdio je i da njegova ostavka “ne znači odlazak iz partije niti prelazak u drugi politički subjekat”.

Edin Zagorčić-Fazla, dugogodišnji član SDP-a BiH na čelo gradske organizacije SDP-a u Mostaru izabran je sredinom 2015. godine.(StarMo)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku