hamburger-icon

Kliker.info

Donald Trump uzvraća i predlaže : ‘Neke stvari koje je Comey iznio nisu istinite, a svoju stranu priče sam 100 posto voljan iznijeti pod zakletvom ‘

Donald Trump uzvraća i predlaže : ‘Neke stvari koje je Comey iznio nisu istinite, a svoju stranu priče sam 100 posto voljan iznijeti pod zakletvom ‘

10 Juna
06:52 2017

Američki predsjednik Donald Trump u petak je opovrgnuo navode da je bivšeg čelnika FBI-ja Jamesa Comeya pozvao da prestane istraživati njegova bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost i rekao da je “100 posto” voljan pod zakletvom  iznijeti svoju stranu priče.

Trump se ponajprije oglasio na Twitteru i optužio Comeya za laži u petak, dan pošto je Comey svjedočio pred senatskim odborom o svojim sastancima s Trumpom.a konferenciji za novinare nakon sastanka s rumunjskim predsjednikom Klausom Iohannisom, američki predsjednik odgoarao ja na pitanja o slučaju Comey.

Upitan bi li bio spreman svjedočiti o svojim razgovorima s Comeyom, Trump je odgovorio “Sto posto”.

Comey je Trumpa optužio da je pokušao blokirati istragu protiv bivšeg američkog savjetnika za nacionalnu sigurnost Michaela Flyyna te da ga je Bijela kuća ocrnila zajedno s FBI-jem pokušavajući objasniti zašto je smijenjen. Comey je također rekao da je vodio detaljne bilješke o svakom razgovoru s Trumpom kako bi o tome imao dokumente.

Trump je odbio odgovoriti postoje li snimke njegovih razgovora s Comeyom, ali je rekao da će o tome “uskoro” imati više za reći, no i upozorio “Bit ćete vrlo razočarani kada čujete odgovor”.

Ustvrdio je da razgovor s prvim bivšim čovjekom FB-ja nije pokazao “nikakve urote, nikakvo ometanje” (pravde).

“Iskreno, James Comey je potvrdio mnogo stvari koje sam rekao, a neke stvari koje je iznio nisu istinite”, rekao je američki predsjednik novinarima.

Demokratska čelnica u Kongresu Nancy Pelosi izjavila je u petak kako je američki predsjednik Donald Trump izvan svake sumnje zloupotrijebio svoje ovlasti u vezi s bivšim direktorom FBI-a Jamesom Comeyem, no ostaje vidjeti je li prekršio zakon.

Govoreći pred novinarima nakon Comeyeva svjedočenja pred senatskim odborom za obavještajnu zajednicu, Pelosi je rekla da je Trump “prešao granice” kada je zatražio lojalnost od Comeya koji je tada vodio FBI, kriminalističko-istražnu i obavještajnu agenciju pod nadležnošću ministarstva pravosuđa.

(Kliker.info-JL)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku