hamburger-icon

Kliker.info

Donald Trump odlučio : ‘Napuštamo Pariški sporazum , ali odmah pokrećemo pregovore o mogućem povratku pod drugim uvjetima’

Donald Trump odlučio : ‘Napuštamo Pariški sporazum , ali odmah pokrećemo pregovore o mogućem povratku pod drugim uvjetima’

01 Juna
22:32 2017

Američki predsjednik Donald Trump potvrdio je da se Sjedinjene Države povlače iz Pariškog sporazuma.

– Kako bih ispunio svoju dužnost da štitim Ameriku i njezine građane, odlučio sam da će se Amerika povući iz Pariškog klimatskog sporazuma, ali i da će početi pregovore o ponovnom ulasku ili u taj sporazum ili u nešto sasvim novo što bi omogućilo zaštitu naših radnika, naroda, poreznih obveznika, rekao je Trump.

– Dakle, izlazimo, ali počinjemo pregovore da vidimo možemo li se pod drugim uvjetima vratiti. Ako možemo, ok, ako ne, dobro, dodao je.

Novi sporazum rasporedit će teret i odgovrnosti odjednako na sve nacije u svijetu, poručio je Trump.

Za Pariški je sporazum rekao da je damo jedan u nizu primjera loših odluka koje su donijele prethodne administracije u Washingtonu, a kojima se na štetu Amerike daju prednosti drugim državama. Za posljedicu je sve, kaže, imalo izgubljena radna mjesta, zatvorene tvornice, smanjenu proizvodnju.

– Ovaj se sporazum najmanje tiče klime, iza svega stoji osiguravanje ekonomskih prednosti drugim državama nauštrb Amerike, izjavio je, nazivajući stavljanje potpisa na sporazum samoranjavanjem.

Rekao je da se Amerika svih odredbi sporazuma prestaje držati od današnjeg dana.

(Kliker.info-Jutarnji List)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku