hamburger-icon

Kliker.info

Donald Trump odgovorio na teške optužbe : Nijednog političara u istoriji nisu tretirali gore

Donald Trump odgovorio na teške optužbe : Nijednog političara u istoriji nisu tretirali gore

18 Maja
04:21 2017

Američki predsjednik Donald Trump je ocijenio u srijedu da niti jedan drugi političar nije nepravednije tretiran od njega, nakon što je The New York Times objavio da je tražio od šefa FBI-ja da zaključi istragu o jednom od njegovih savjetnika.

“Niti jedan političar u povijesti nije bio nepravednije tretiran od mene”, rekao je u Školi obalne straže. Trump je optužen da je širio tajne in formacije Rusiji.

“Ne možete pustiti da vas sruše”, dodao je republikanski predsjednik izabran u novembru  nakon kampanje tokom koje je Rusija optužena za uplitanje na štetu njegove demokratske protivnice Hillary Clinton.

Trump je rekao da se treba boriti, nikada popustiti ni pasti. “Gledajte kako su me tretirali u posljednje vrijeme, posebice mediji”, dodao je.

Američki predsjednik je suočen s brojnim krizama nakon što je prošle sedmice  otpustio šefa FBI-a Jamesa Comeya , koji je istraživao moguću kooordinaciju između članova njegove ekipe za kampanju i ruske vlade. Dan nakon smjenjivanja utjecajnog Trumpovog savjetnika 14. veljače koji je propustio spomenuti kontakte s jednim ruskim diplomatom, Donald Trump je navodno tražio od Comeya da zaključi istragu o savjetniku Michaelu Flynnu, objavio je u utorak The New York Times.

Prema The Washington Postu, predsjednik je također odao tajne informacije o grupi  Islamska država tokom razgovora s ruskim ministrom vanjskih poslova. Obavještajna komisija  Senata je zatražila u srijedu u pismu bivšem direktoru  FBI-ja da dođe svjedočiti pred kongresmenima.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku