hamburger-icon

Kliker.info

Dom naroda PSBiH : Klub Srba spasio Seada Jusića, zamjenika ministra odbrane BiH

Dom naroda PSBiH : Klub Srba spasio Seada Jusića, zamjenika ministra odbrane BiH

07 Aprila
15:15 2017

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nisu podržali zahtjev za rekonstrukciju Vijeća ministara BiH putem smjene zamjenika ministrice odbrane Seada Jusića.

Nakon što je njegovu smjenu 23. marta podržao Predstavnički dom, danas nije bilo dovoljno entitetske većine za smjenu Jusića s ove pozicije jer su svih pet delegata iz Kluba Srba glasali protiv takvog zahtjeva.

Tokom rasprave o ovoj tački dnevnog reda delegatkinja Kluba Hrvata Zdenka Džambas (HDZBiH) kazala je da nikada ne bi glasala za smjenu zbog načina na koji je to došlo na dnevni red sjednice, posebno jer smatra da je ispoštovana odluka vrhovnog komandanta Oružanih snaga odnosno predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

“Šta bi se dogodilo da se to nije ispoštvalo. Kakve bi tada bile posljedice. Sprema sam podržati ovu smjenu jer je predlaže predsjednik stranke”, podvukla je Džambas.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH ranije nije podržao zahtjev za rekonstrukciju Vijeća ministra BiH putem smjene ministrice odbrane BiH Marine Pendeš i njenog zamjenika Borisa Jerinića, ali je podržao smjenu Jusića.

Smjenu Seada Jusića od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića zatražio je predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić, koji ga je predložio za tu poziciju, zbog dozvole koju je Ministarstvo odbrane BiH dalo Oružanim snagama BiH za učešće na obilježavanju neustavnog Dana Republike Srpske, 9. januara 2017. godine u Banjoj Luci.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku