hamburger-icon

Kliker.info

“Dole Vlada, dole nenarodna vlast“ : PDP najavljuje proteste i rušenje režima Republici Srpskoj

“Dole Vlada, dole nenarodna vlast“ : PDP najavljuje proteste i rušenje režima Republici Srpskoj

19 Aprila
17:07 2015

Dronjak12“Dole Vlada, dole nenarodna vlast“, naziv je akcije Savjeta mladih Partije demokratskog progresa (PDP) protiv aktulenog, kako navode, režima u Republici Srpskoj.U naredna četiri dana će podijeliti 20.000 letaka protiv režima koji predstavljaju, kako su naveli, premijerka Željka Cvijanović i ministar finansija Zoran Tegeltija „koji je, ustvari stvarni premijer RS-a“.

Član Glavnog odbora PDP-a Nikola Dronjak za naredni period najavljuje i radikalnije vidove borbe i proteste protiv „režima“.

Smatramo da su protesti jedino demokratsko sredstvo  kojim se možemo boriti protiv režima u RS i srušiti ova vlast, koju predvodi Milorad Dodik, koji je uz Cvijanovićku i Tegeltiju kriv za stanje u RS“, ustvrdio je Dronjak.

Ukazao je da je vlast u RS-u dobila izbore na tvrdnjama da će iz Rusije u RS stići 800 miliona eura, a danas od MMF-a „moljakaju za novac kojim bi pokrili budžetske rupe“.

Posebno zamjeramo zbog nečega što se ne dešava u demokratskoj državi, da je Cvijanović postala premijerka tako što je „kupila“ dva poslanika“, rekao je Dronjak u izjavi novinarima u Banjoj Luci.Naveo je da je Cvijanović vodi kampanju protiv Saveza za promjene, jer učestvuju u vlasti na nivou BiH, a svog sina je zaposlila u „Elektroprenosu BiH“, a Tegeltija svoju kćerku u tu kompaniju.

Zamjeraju im i što je RS zadužena više od pet milijardi KM, što vlada korupcija, nepotizam, zbog propasti Bobar i Balkan investment banke, preduzeća „Nikola Tesla“…

Dronjak je izrazio nezadovoljstvo što su građani djelimično i “ogluglali” na brojne afere u RS-ue najavljuje da će se PDP boriti za normalnu i poštenu RS, jednaku za sve te očekuje da pravosudne vlasti ispitaju sve afere.

Ovu akciju mladih PDP-a podržao je i potpredsjednk te stranke Branislav Borenović ističući da su posebno mladi ljudi nezadovoljni stanjem u RS, te ponašanjem vlasti, „koja vodi računa isključuvi o rodbinskim vezama i tajkunskim relacijama unutar SNSD-a“.”Mladi žele da ukažu na ogromne devijacije koje se događaju u RS i zbog čega ova vlast treba da ode i imaju našu punu podršku u tome“, kazao je Borenović.

Vlast je optužio za enormno zaduženje, pa je danas svaki građanin već zadužen više od 4.000 KM, najvećim dijelom tokom vladavine SNSD-a.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku