hamburger-icon

Kliker.info

Doktorica sa Colimbusa obradovala milione : Pronađen lijek za ćelavost kod muškaraca

Doktorica sa Colimbusa obradovala milione : Pronađen lijek za ćelavost kod muškaraca

03 Novembra
19:50 2015

celo6Ćelavost kod muškaraca je jedna od tema koja je uvijek aktuelna. Iako su mišljenja podijeljena, mnogi muškarci diljem svijeta troše silan novac na transplantacije i razne alternativne metode kako bi spriječili opadanje kose, ili popravili već oštećene vlasi.

Ipak, čini se da je lijek za ćelavost konačno pronađen, a to bar tvrde naučnici sa Univerziteta Columbus.

Doktorica Angela Christiano je obavila mnoga testiranja u vezi sa uticajem JAK inhibitora na ostatke kose, te je čini se postigla ono što će biti “muzika za uši” miliona muškaraca na svijetu.

Eksperiment je obavljen na miševima i zamorcima, a oni koji su podvrgnutiJAK inhibitiroima dobili su nove vlasi kose za samo 10 dana.

JAK inhibitori se stavljaju na Janus Kinaese enzime i regenerišu fosilne ostatke kose, što stimuliše rast novih dlaka na glavi. Ipak, ovaj proizvod se ne očekuje u apotekama u skorije vrijeme, budući da još neke stvari moraju biti popravljene, ali u svakom slučaju – iz naučnog tima Columbus Univerziteta izrazili su zadovoljstvo postignutim, te je ohrabrujući korak ka onome što većina muškaraca smatra najiritantnijim problemom.

Za one koji njeguju “Bruce Willis izgled” ova vijest vjerovatno neće predstavljati ništa novo, te će im ova informacija biti ona koju će staviti u folder nevažnih.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku