hamburger-icon

Kliker.info

Dogovora ni na vidiku : Mostarci ponovo bez izbora, HDZ i SDA uopće ne vode razgovore

Dogovora ni na vidiku : Mostarci ponovo bez izbora, HDZ i SDA uopće ne vode razgovore

16 Juna
16:29 2016

bakiCo2Mostarci ni nakon 8 godina, sada je već sasvim izvjesno, neće izaći na izbore. Ključni politički akteri u ovom gradu, SDA i HDZ BiH uopće ne razgovaraju po ovom pitanju. Potvrdio je to i predsjednik Gradskog odbora HDZ Damir Džeba, koji je za TV1 kazao da nema zvaničnih pregovora između ovih stranaka po pitanju održavnja izbora u Mostaru.

Po njegovim riječima cijeli proces je opterećen SDA-ovim insistrianjem na rješavanju pitanja ustroja grada.

“Nije problem o tom se može razgovarati, ali u Gradskom vijeću ili nekom drugom kontekstu i vremenu. Ukoliko želimo imati izbore, možemo samo razgovarati da izmjenimo Izborni zakon i da imamo izbore isključivo 2. 10. kada i drugi gradovi i općine“, kaže Džeba.

S druge strane SDA je nedavno pozvala OHR da se uključi u rješavanje problema održavanja izbora u Mostaru. Odgovor je stigao od visokog predstavniak Valentina Inzka koji je rekao da ej isključiva odgovornost na SDA i HDZ BIH, da trebau sjesti i raditi na iznalaženju rješenja.

„Shvaćaju li političari da to duguju građanima? Ne meni ni međunarodnoj zajednici, nego građanima. Pozivamo sve stranke, posebice SDA i HDZ BiH, da postignu kompromis do početka jula i omoguće biračima u Mostaru da iskoriste svoje temeljno pravo da glasuju prvi put nakon osam godina. Oni imaju sve manje vremena na raspolaganju. Moraju naći rješenja odmah. Nakon toliko godina ne može više biti isprika ni praznih obećanja. Sada očekujemo rezultate. Ponavljam, ja neću raditi posao umjesto njih“, rekao je Inzko.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku