hamburger-icon

Kliker.info

Događa se danas u Kentuckyiju : Matičarka odbila vjenčati gay par pa završila iza rešetaka !

Događa se danas u Kentuckyiju : Matičarka odbila vjenčati gay par pa završila iza rešetaka !

04 Septembra
16:43 2015

klerk111Američka matičarka koja je, pozivajući se na Božju volju, odbila izdati dozvolu za sklapanje braka istospolnom paru završila je u četvrtak u zatvoru zbog nepoštivanja suda.Matičarka Kim Davies iz okruga Rowan u  odbila je izdavati bračne dozvole, otkako je Vrhovni sud u junu proglasio da po američkom ustavu istospolni parovi imaju pravo na brak.

Prvostupanjski sud tada je odlučio da Davies mora obnašati državnu službu bez obzira na vjerska uvjerenja. Davies se žalila na odluku suda da mora izdavati dozvole za brak, a dok se taj predmet ne riješi zatražila je da joj Vrhovni sud privremenom mjerom omogući pravo da uskrati dozvole istospolnim parovima. Vrhovni sud je to u ponedjeljak odbio.

U četvrtak je nakon ročišta na prizivnom saveznom sudu na kojem je ostala pri svojem stajalištu objašnjavajući da je brak isključivo zajednica žene i muškarca završila u zatvoru zbog nepoštivanja sudske odluke da mora raditi svoj posao.Bijela kuća komentirala je rasplet porukom da nijedan državni službenik nije iznad zakona, “ni američki predsjednik ni državna službenica u okrugu Rowan”.

(Kliker.info-Jutarnji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku