hamburger-icon

Kliker.info

Dodikova čestitka Orbanu : Nećemo se biološki obnoviti uvozom nehrišćanske vjere

Dodikova čestitka Orbanu : Nećemo se biološki obnoviti uvozom nehrišćanske vjere

18 Maja
16:30 2022

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Milorad Dodik prije dva dana poslao je pismo mađarskom premijeru Viktoru Orbanu kako bi mu čestitao na izbornoj pobjedi koja je, kako kaže, “velika i za Srbe iz RS-a” te je izrazio zadovoljstvo i slaganje sa Orbanovim stavovima.

Fašistička politika mađarskog lidera je svojevremeno zgrozila svijet s obzirom na to da je zabranio ulazak migranata iz arapskih zemalja u Mađarsku. Dodik mu piše kako podržava takav potez i smatra ga ključnim za “budućnost hrišćana”.

“Slažem se s tobom da Evropa odobrenim imigracijama radi i na ukidanju svoje biološke budućnosti zasnovane na hrišćanskim vrijednostima i načelima… Mađarska je prepoznala da je pravi način biološkog obnavljanja nacije vlastiti pojačani natalitet, a ne uvoz ljudi s drugih područja, iz drugih kultura, civilizacija i nehrišćanske vjere. Republika Srpska prepoznaje te vrijednosti kao svoje i u granicama svojih mogućnosti”, napisao je Dodik.

Dodik navodi i da se divi Orbanu upravo jer u srcu Evrope pruža otpor zapadnim stavovima.

“Divimo se tvojoj hrabrosti i odlučnosti da Mađarska pruža podršku multilateralnim organizacijama čiji je član samo u onoj mjeri u kojoj to ne šteti mađarskom narodu i njegovoj budućnosti”, napisao mu je.

Dodik zatim netačno navodi i da se BiH nije svrstala na stranu Ukrajine. Iako nema zvaničnih informacija o tome da je BiH uvela ikakve sankcije Rusiji, mi zvanično jesmo podržali evropske deklaracije koje osuđuju invaziju i svrstavaju potpisnice “na stranu Ukrajine”.

“Zahvaljujući institucijama RS-a, BiH nije uvela sankcije Rusiji niti se svrstala na stranu Ukrajine, ma koliko da saosjećamo sa patnjama Ukrajinaca. Smatramo da je najmudrije i najhumanije za nas biti neutralan, biti na strani mira, dijaloga”, napisao je Dodik.

Na kraju, istaknuo je zadovoljstvo time što je Orban na ceremoniji proglašenja novog mandata, istaknuo srpski narod kao prijateljski.

Također, Dodik se zvanično potpisao kao “srpski član Predsjedništva BiH” što je nepostojeća ustavna kategorija.

(Kliker.info-Klix)

Podijeli

2 0 komentara

  1. Aj Carmela
    Aj Carmela 18 Maja, 18:26

    Govnara je uvjek bilo. Sta je sa saniterizacijama tj sankcijama. Nema ih. Pametnom dosta

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku