hamburger-icon

Kliker.info

Dodikov režim na iskušenju : Vlada RS naredila obustavu isplata, Cvijanović demantuje informacije i umiruje javnost (Video)

Dodikov režim na iskušenju : Vlada RS naredila obustavu isplata, Cvijanović demantuje informacije i umiruje javnost (Video)

29 Aprila
23:01 2016

kasa3214Na posebnoj sjednici Vlade održanoj 11. i 12. aprila Vlada Republike Srpske je donijela Zaključak kojim je naređeno svim ministarstvima da obustave sve isplate iz budžeta do daljeg.Zaključak je potpisala predsjednik Vlade Željka Cvijanović. Zaključak je već stupio na snagu isti dan kada je i donesen.

“Ministarstva obustavljaju, do daljeg, donošenje riješenja o odobravanju sredstava iz budžeta kojim upravljaju, pojedincima i pravnim licima, po bilo kom osnovu” piše u zaključku Vlade Republike Srpske.

Ono što je očigledno jeste da Vlada konstantno kasni sa isplatama podsticaja za poljoprivrednike, tuđu njegu i pomoć, gotovo redovno kasne isplate iz Ministarstva porodice za subvencije mladim bračnim parovima. Iz Vlade mjesecima, iz svakog resornog ministarstva posebno stižu obećanja. Slično je nakon posljednje vanredne sjednice Vlade najavio i potpredsjednik Vlade Anton Kasipović.

Predsjednik Vlade prije nekoliko dana takođe je priznala da postoji problem u budžetu, ali ga Željka Cvijanović pravda time što su penzije prešle na trezor. Time je kaže omogućena sigurnost za penzionere, ali je stavljen pritisak na budžet.

Problemi u budžetu izazvali su i nesuglasice u vladajućoj koaliciji.

DNS sve češće izražava nezadovoljstvo, a predsjednik Skupštine i potpredsjednik ove stranke Nedeljko Čubrilović javno je spomenuo potrebu za novim ljudima u Vladi zbog lošeg stanja. DNS-ove pozive za promjenama u Vladi, koju u kontinuitetu čine godinama, mnogi doživljavaju kao ništa drugo već utvrđivanje linija pred izbore, javlja BN TV.

Ove informacije , kako javlja Srna, demantovala je predsjednica Vlade RS Željka Cvjanović.

“Zaključkom se obustavljaju plaćanja po pojediničnim rješenjima za razne pomoći koje se isplaćuju u svega par ministarstava kako bi se pristupilo izradi jedinstvenih kriterijuma i izbjeglo preklapanje”, pojasnila je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je dodala  da su pomenute nformacije  “smišljeno plasirana laž koja služi dodatnom obmanjivanju javnosti”. “Da je tačno to što su objavili pojedini mediji – da su obustavljena sva plaćanja iz budžeta – to bi značilo da se neisplaćuju ni penzije, ni plate, ni bilo šta drugo. Kao što je poznato, isplaćuju se i penzije i plate i druga lična primanja i naknade, a stižu se i zaostaci po pojedinim drugim stavkama”, naglasila je Cvijanovićeva.

Najavla je na kraju da će uskoro biti izvršene i zaostale obaveze kao što su godišnji borački dodatak i subvencije u poljoprivredi. “Jedino što je obustavljeno jesu mali pojedinačni grantovi i pomoći jer se pristupilo izradi jedinstvenih pravila i nove metodologije”, navela je Cvijanovićeva.

(Kliker.info))

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku