hamburger-icon

Kliker.info

Dodik traži od Putina kredit Dogorilo do nokata: Dodik traži od Putina kredit za Republiku Srpsku u iznosu od 500 miliona eura

Dodik traži od Putina kredit Dogorilo do nokata: Dodik traži od Putina kredit za Republiku Srpsku u iznosu od 500 miliona eura

22 Augusta
05:07 2020

Milorad Dodik zatražio je od zvaničnika Ruske Federacije da Republici Srpskoj odobre kredit od 500 miliona eura ili skoro jednu milijardu KM.

Ovu informaciju objavio je Slobodan Vasković na svom blogu, pozivajući se na nekoliko izvora.

Taj novac, skoro milijardu KM, kako se navodi, iskoristio bi se za restrukturisanje sadašnjih kreditnih zaduženja.

Iz Ruske Federacije nisu još ništa odgovorili na ovaj zahtjev, a Dodik, kako stoji u tesktu, intenzivno lobira preko svih svojih ruskih veza da novac dobije.

Zahtjev za ovako velikim kreditom leži u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji u kojoj se nalazi Republika Srpska, iako njeni zvaničnici tvrde da je finansijski stabilna.

To je danas rekla i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, naglašavajući da je budžet likvidan.

Prema riječima upućenih, kako navodi Vasković, za završetak fiskalne godine potrebno je 400 miliona KM, a u vrhu Režima nemaju nikakvu ideju kako da namaknu taj novac, osim puta novog kreditnog zaduženja.

Podsjetimo da je Republika Srpska i 2014. godine najavljivala da su u razgovoru sa ruskim predsjednikom postigli dogovor o, kako su tada rekli Milorad Dodik i Željka Cvijanović o “velikom” i “malom” kreditu.

Ta sredstva iz “velikog” i “malog” kredita nikada nisu stigla u Republiku Srpsku, iako su u više navrata to najavljivali zvaničnici Republike Srpske. 

Da je Republika Srpska u teškoj finansijskoj situaciji potvrdio je nedavno i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je obećao finansijsku pomoć Srbije Republici Srpskoj do kraja godine zbog, kako je to i objasnio, održavanja likvidnosti budžeta Srpske.

(Kliker.info-BN TV) 

Podijeli

Jedan komentar

  1. Sorry
    Sorry 22 Augusta, 09:34

    Ima li narod nokte? Dogori li njima ikad idocega? Znaju li ljudi, postaju li svjesni – da nisu ni u pola pametni koliko u svojoj umisljenosti misle o sebi kad dozvoljavaju da ih ovakvi lopovi i prevaranti vode, varaju i zavadjaju. Kao da niko kuci nema ogledala. Svi samo u televizor gledaju. Bar se u lokvi ponekad pogledajte jer vas oni tako i tretiraju – kao stoku

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku