hamburger-icon

Kliker.info

Dodik pozvao na cijepanje BiH na tri dijela

Dodik pozvao na cijepanje BiH na tri dijela

12 Februara
23:54 2014

photo-region-BiH-licnosti-dodik_milorad-DODIKduche_u_381153875predsjednik manjeg bh. entiteta i lider SNSD-a u večerašnjem gostovanju na RTRS-u u emisiji „Intervju“ opet je javno pozvao na „cijepanje BiH na tri dijela“. Dodik je kazao da sve što je institucionalno preneseno u Sarajevo da od toga RS nema nikakve koristi.

– Šta RS ima od Oružanih snaga BiH, šta imamo od indirektnih poreza, od SIPA-e – kazao je Dodik, pojašnjavajući da srpski narod mora biti jak u pregovaračkim odnosima s FBiH.

On je kazao i da neće dozvoliti destabilizaciju RS niti prenošenje nereda u ovaj entitet tvrdeći da su neki autobusi prvih dana protesta iz FBiH bila upućeni u RS. Dodik nije propustio priliku da ustvrdi kako su „Bošnjaci jednako nezadovoljni BiH. Ovi protesti su znak da Bošnjaci žele neku drugu BiH u koju će upakivati svoje interese.“

– Mislim da ovaj ovaj prostor ovdje jedino ima šanse ukoliko BiH postigne svoj prećutni ili bilo kakav dogovor o mirnom razlazu i da se na ovom prostoru stvore tri države koje mogu da budu u konfederalnom odnosu. To je i suština Dejtonskog sporazuma. Dok se ne stvore uslovi za to mi ćemo poštivati Dejtonski mirovni sporazum. I to je to – kazao je Dodik.

(Kliker.info/NAP)

Podijeli

2 0 komentara

  1. Ti si zlo
    Ti si zlo 13 Februara, 05:23

    I to je to!

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku