hamburger-icon

Kliker.info

Dodik ponovo prijeti : Ako Inzko upotrijebi svoja ovlaštenja, ni Borell mu neće pomoći

Dodik ponovo prijeti : Ako Inzko upotrijebi svoja ovlaštenja, ni Borell mu neće pomoći

12 Maja
15:46 2021

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine rekao je prijeteći, u svom stilu u Banjoj Luci, da će “RS donijeti svoje odluke ukoliko visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, a  u vezi sa posljednjim zaključcima Narodne skupštine RS, upotrijebi bilo kakva svoja ovlaštenja koja su nezakonita”.

“Tada mu neće pomoći ni (visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Josep Borrell. Neka obavijesti koga hoće”, rekao je Dodik, odgovarajući na pitanje očekuje li sankcije EU nakon što je Inzko rekao da će o zaključcima NSRS obavijestiti Borrella.

Ako pokuša da upotrijebi bilo kakva svoja ovlaštenja koja nikada nisu bila zakonita, to će biti trenutak kada će RS donijeti svoje odluke, a tada mu neće pomoći ni Borrell, pa neka izvoli”, rekao je Dodik, komentarišući zaključke NSRS u vezi sa pismom visokog predstavnika.

Također, Dodik je rekao danas novinarima u Banjoj Luci da je visoki predstavnik uveden Aneksom 10 Dejtonskog sporazuma koji kaže da je i RS potpisnica da se on uvodi.

Podsjećamo, Narodna skupština RS odbacila je sinoć zahtjev visokog predstavnika za poništavanje povelja dodijeljenih ratnim zločincima i dala podršku odlukama koje je donio Odbor za obilježavanje 25 godina postojanja i rada Narodne skupštine Republike Srpske 1991-2016.

(Radio Sarajevo)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Ko se to tamo sprema
    Ko se to tamo sprema 12 Maja, 16:32

    Ljepi degenek

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku