hamburger-icon

Kliker.info

Dodik podržao premijera Srbije : Milanović kategorično odbacio Vučićevu inicijativu o danu sjećanja

Dodik podržao premijera Srbije : Milanović kategorično odbacio Vučićevu inicijativu o danu sjećanja

08 Augusta
16:25 2015

Zagreb 11.12.2008./novi list plus/foto Nenad Rebersak-Zoran Milanovic-tekst Tihana Tomicic

Premijer Hrvatske Zoran Milanović odbacio je danas inicijativu predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića o uspostavljanju zajedničkog dana sjećanja na žrtve sukoba na prostoru bivše Jugoslavije i prije nego što je taj predlog dobio zvaničnu formu, prenosi novinska agencija Patria.

“Uz dužno poštovanje i saučešće, niti mi ikome propisujemo praznike i dane žalosti, niti će iko to nama”, rekao je Milanović.Milanović je to izjavio u Sinju, gdje je bio na otvaranju Muzeja Alke, u sklopu obilježavanja 300. godišnjice Sinjske alke.Vučić je jučer najavio da će na predstojećoj konferenciji o zapadnom Balkanu u Beču predložiti zajednički dan sjećanja na žrtve sukoba na prostoru bivše Jugoslavije.

Vučić je da podsjetimo, na konferenciji za novinare  jučer  kazao da će na skupu 27. avgusta u Beču, ali i prije toga, predložiti svim liderima čije su zemlje učestvovale u sukobima na prostoru bivše Jugoslavije, da se na Zapadnom Balkanu pronađe jedan zajednički dan sjećanja na sve žrtve, koje ne bismo razlikovale po nacionalnoj pripadnosti.Incijativu je podržao predsjednik Republike Srpske, koji je istakao da je to dobra inicijativa koja dolazi u pravom trenutku i dio je kontinuiteta mirovnih napora koje Srbija čini na jačanju pomirenja i saradnje u regionu.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku