hamburger-icon

Kliker.info

Dodik otkrio Izetbegovićeve želje i planove : Novi ministar sigurnosti će biti Fahrudin Radončić ?

Dodik otkrio Izetbegovićeve želje i planove : Novi ministar sigurnosti će biti Fahrudin Radončić ?

18 Aprila
01:49 2019

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH kazao je danas medijima da još uvijek ništa nije dogovoreno, te da on ne pristaje ni na kakvo uslovljavanje.

“Vijeće ministara je iznad svih pitanja u BiH. Iz EU su nam rekli da ako formiramo sve nivoe vlasti možemo dobiti mišljenje i to je bitnije od MAP-a. Gospodin Izetbegović je potegao pitanje MAP-a, ali sam rekao da nema uslovljavanja”, kazao je Dodik dodavši da o tome nema saglasnosti i neće je biti. 

“Nema ovdje uslova. Nismo spremni ni na jedan uslov. Ja i Čović smo potpisali raniju izjavu on nije. Danas smo raspravljali oko raspodjele resora. Izetbegović je tražio da se na neki sumnjiv način aktivira MAP,  tako da bi sadašnja ministrica dala saglasnost bez stava Vijeća ministara. To je jedna apsolutno opasna putanja. Sam Izetbegović je tražio da ima ministra odbrane, pa je li to onda način kako će odlučivati”, rekao je Dodik dodavši da ako neko unilateralno krene da rješava spoljno-političke probleme onda je taj neko spreman i da izazove krizu u ovoj zemlji.

Kako javlja NAP on je istakao da su kao SNSD prihvatili tri ministarstva u Vijeću ministara te da će jedan od kandidata biti iz reda Ostalih i da ima dobrih kadrova.

Dodik je kazao da je SDA dobila Ministarstvo sigurnosti te da je Izetbegović kazao da će ministar biti Fahrudin Radončić. 

Predsjednik SNSD-a je kazao da on nije došao “da rješava Izetbegovićeve probleme” te da se šalje loša poruka jer se vlast ne formira.

„Zajednička je odgovornost, ali meni je žao što smo dali obećanje u Briselu, i ostalo je da se riješi pitanje vlasti”, kazao je Dodik. 

On je istakao da Izetbegović ne može birati SNSD-ove kandidate.

Na pitanje da li će se čuti telefonskim putem kako bi se riješila otvorena pitanja kako su to danas rekli Dragan Čović i Izetbegović, Dodik je kazao da se “sad čuo sa Čovićem i da s njim nema nikakav problem”.

Dodik je odgovarajući na pitanje da li je tokom sastanka spomenut DF kazao da nije, ali da jeste Radončić kao ministar sigurnosti.

“Ja ne mislim da je to loše. Ja ne dozvoljavam da neko bira moje kadrove i ne petljam se u ono što predlaže SDA”, kazao je Dodik. 

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine, komentirao je u srijedu izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine i čelnika Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika da bi mogao preuzeti Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine.

“Vidio sam izjavu gospodina Dodika, ali mogu samo reći da zaista nisam upoznat s detaljima pregovora lidera Stranke demokratske akcije, Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine i SNSD-a i, stoga, nemam nikakav komentar”, kazao je Radončić u telefonskoj izjavi za Avaz TV.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku