hamburger-icon

Kliker.info

Dodik optužuje : “Američka ambasadorica podgrijava atmosferu kako bi destabilizovala RS”!

Dodik optužuje : “Američka ambasadorica podgrijava atmosferu kako bi destabilizovala RS”!

20 Septembra
16:42 2018

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je danas da su protesti u Banjoj Luci  nesumnjivo s ciljem destabilizacije RS, te optužio ambasadoricu SAD u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack da je direktno umiješana.

“Direktno ona je uradila to da se podigne atmosfera te vrste i nesumnjivo je jasno da igraju na priču destabilizacije”, rekao je Dodik novinarima tokom posjete Bijeljini.

On je naveo da je Cormack sa svojim saradnicima jučer bila u Banjoj Luci, te ukazao da se sve desilo neposredno pred dolazak ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova u Republiku Srpsku.

“Ljudi imaju pravo da protestuju i sve dok je to u okviru zakona, ne urušava slobodu drugih i zakonit rad institucija, to je dio normalnog demokratskog društva”, istakao je Dodik.

“Postupaćemo u skladu sa zakonom. Mi razumijemo tragediju, ali ovo je klasična zloupotreba tragedije”, upozorio je Dodik.

Prema njegovim riječima, protest nije bio usmjeren ka tužilaštvu Republike Srpske, koje ima obavezu da oko toga bude pitano, nego se protestovalo prema zgradi policije, koja je na drugoj lokaciji.

“Nisu tražili od tužilaštva da radi svoj posao, onda je to neka sasvim druga namjera”, ocijenio je Dodik.

Predsjednik RS je najavio da će se založiti da stavka za plate tužilaca u budžetu od naredne godine “bude nula”.

“Pa nek se jave tamo onima koji ih plaćaju, mi ih nećemo plaćati”,poručio je Dodik.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku