hamburger-icon

Kliker.info

Dodik odgovorio Inzku : Referendum će se održati, OHR ne može intervenisati

Dodik odgovorio Inzku : Referendum će se održati, OHR ne može intervenisati

17 Augusta
08:19 2016

INZKO-DODIKPredsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je u utorak naveče da će referendum o Danu Republike Srpske biti održan bez obzira na reagovanje međunarodnih zvaničnika i domaćih političara.

“Referendum će biti održan 25. septembra, a tog dana naveče samo mi mogu čestitati, ništa drugo”, naglasio je Dodik za vrijeme gostovanja u Dnevniku TV1.

Ako bude reagovanja OHR-a, to će se tumačiti kao svrstavanje na jednu stranu i upotreba grube političke sile, a referendum bi i u tom slučaju bio održan, kaže Dodik.

Komentarišući činjenicu da je SDA pozvala Ustavni sud BIH, Tužilaštvo i SIPA-u da spriječe održavanje referenduma, Dodik je rekao da su Tužilaštvo BiH i SIPA, kao i Sud BiH nelegitimne institucije.

Komentarišući navode da će američki potpredsjednik Joe Biden tražiti od premijera Srbije da izvrši pritisak da referendum ne bude održan, Dodik je rekao da Bajden ništa ne može promijeniti i da je mislio na BiH, došao bi u Sarajevo.

Vučić je moj prijatelj, čovjek koji iznosi svoju argumentaciju, a na meni je da odlučim. Tu Biden ništa ne može promijeniti. Da li je ambasador SAD u BiH tražila od Bidena da to uradi, moguće je. Da je Biden mislio na BiH, došao bi u Sarajevo.

Mogu vam reći da će referendum biti održan 25. septembra, a naveče mi samo možete čestitati. Ništa više od toga“, poručio je predsjednik Srpske.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku