hamburger-icon

Kliker.info

Dodik o najavama da će se povući iz Sarajeva : SNSD ostaje na nivou BiH da drugi ne bi “utrčali”

Dodik o najavama da će se povući iz Sarajeva : SNSD ostaje na nivou BiH da drugi ne bi “utrčali”

02 Juna
21:09 2019

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da bi BiH možda funkcionisala da je tretirana kao državna zajednica tri konstitutivna naroda i dva entiteta, ali da to ne može jer se želi nametnuti da su Bošnjaci većina koji određuju šta treba, a šta ne treba.

– S obzirom da hoće da joj se nametne neka ludačka košulja koja podrazumijeva `niste Srbi, niste Bošnjaci, niste Hrvati` nego ste neki građani u kome su većina Bošnjaci, pa će oni određivati šta treba, zato to ne može da funkcioniše – rekao je Dodik novinarima u Bijeljini.

Kako navodi RTRS on je ponovio da BiH nije država i da ne može funkcionisati, već je državna zajednica tri konstitutivna naroda i dva entiteta.

Dodik je rekao da SNSD ostaje na nivou BiH da se ne bi dešavalo kao u nekim ranijim periodima kada su napuštana mjesta, a “utrčavali” neki drugi koji su nanijeli još veću štetu.

Da podsjetimo, rukovodstvo SNSD-a je , prema navodima  beogradskog Insajdera ,  navodno  odlučilo da će do 15. juna čekati na  pristanak bošnjačkih stranaka da se formira novi saziv Vijeća ministara.

Ako do tog roka SDA i DF ne odblokiraju taj proces,Insajderovi izvori  su prije par dana naveli  da lider SNSD-a Milorad Dodik  najozbiljnije razmatra opciju o povlačenju svih predstavnika SNSD-a iz Sarajeva u Banj Luku.

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku