hamburger-icon

Kliker.info

Dodik napao američkog diplomatu : Nicholas Hill je patološki lažov i dokazani smutljivac u BiH

Dodik napao američkog diplomatu : Nicholas Hill je patološki lažov i dokazani smutljivac u BiH

15 Jula
15:08 2014

dodikljuti3Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik oštro se u utorak okomio na otpravnika poslova američkog veleposlanstva u BiH Nicholasa Hilla kazavši da takvim diplomatima nije mjesto u BiH te ga je nazvao patološkim lažljivcem i smutljivcem.Hill je ovoga vikenda političare u BiH okarakterizirao kao Miloševićeve nasljednike, te je za Dodika aludirao da ima nekretnine na Cipru i Beogradu a za tamošnju vlast da se bogati na korupciji i pljački građana.Komentirajući optužbe američkog diplomata, predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik je u Šamcu rekao da je laž sve što je Hill rekao te da njegove izjave predstavljaju izravnu potporu Srpskoj demokratskoj stranci za predstojeće izbore.

“Njegove izjave u vezi s vodstvom Republike Srpske se prije svega odnose na mene. Priča koju je SDS proširio prije više od 10 godina u vezi s mojom imovinom na Cipru je potpuna laž. Vjerujem da Hill to namjerno čini da bi podržao SDS, a vjerujem da je i patološki lažljivac”, rekao je Dodik u izjavi za novinare.Pri tome je naveo, ne pojašnjavajući na što misli, da je Nicholas Hill bitno pridonio i da dođe do eskalacije sukoba na prostoru bivše Jugoslavije. Dodik je ocijenio žalosnim što Sjedinjene Države imaju takve diplomate koji godinama “pravdaju svoje visoke plaće ovdje time što šalju lažna izvješća”.Predsjednik srpskog entiteta je naveo i kako takvom otpravniku poslova nije mjesto u BiH. No, s obzirom da je, dodao je Dodik, BiH ‘smiješna, nedorečena i neodrživa’ zemlja onda mogu ‘takvi smutljivci hodati po njoj’.

Poručio je i da Bosna i Hercegovina ne može opstati bez unutarnjeg dogovora, te je poželio da što prije nestane s obzirom da njome upravljaju ljudi poput američkog diplomata.Otpravnik poslova u američkom veleposlanstvu u Bosni i Hercegovini Nicholas Hill u subotu je nakon ceremonije dodjele diploma studentima Američkog sveučilišta u Tuzli oštro kritizirao političke lidere u toj zemlji otvoreno ih optužujući da se služe istom vrstom manipulacije radi održanja na vlasti kakvu je svojedobno prakticirao Slobodan Milošević šireći s tim ciljem etničke sukobe diljem bivše Jugoslavije.Hill je naveo kako u RS “ključa nezadovoljstvo zbog endemske korupcije” i besprizornog bogaćenja vladajuće elite i članova njihovih obitelji, te je spomenuo “nekretnine u Beogradu i Cipru”, čime je očigledno aludirao upravo na Dodika. (Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku