hamburger-icon

Kliker.info

Dodik konačno za zajedničku državu : “BiH može opstati ako je napravimo i upakujemo kao zajedničku državu”!

Dodik konačno za zajedničku državu : “BiH može opstati ako je napravimo i upakujemo kao zajedničku državu”!

12 Jula
16:39 2015

dodododik1231Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske izjavio je danas u Banjaluci da bi da sposobnost Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH nije adekvatna.On je govoreći o jučerašnjem napadu na Aleksandra Vučića, premijera Srbije u Srebrenici rekao da je odgovornost policije RS bila do damog ulaza na mjesto obilježavanja, nakon toga to su preuzeli organizatori sa redarskom službom, Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela na nivou BiH.

“Nismo vjerovali u njihovu sposobnost da mogu da adekvatno reaguju i zato je ušlo naših petaestak momaka iz specijale računajući da je moguće da se tako nešto desi i to je bilo ispravno”, rekao je Dodik i naglasio da bi da je to mjesto obezbjeđivala policija RS od početka, vjerovatno se “ne bi desilo ni da se nađe gomila kamenja na tom mjestu i mnogo čega drugog, što je očigledno bilo pripremljeno za sam taj čin”.

Dodik je rekao da su u osnovi jučerašnjih događaja strasti raspirene prethodnih sedmica povodom nekoliko događaja vezanih za Srebrenicu.

“Sam Vučić je otišao i pokazao na praktičan način kako želi i vidi politiku pomirenja i na taj način je njegovo prisustvo trebalo i da bude shvaćeno. Desilo se nasilje sa veoma opasnim namjerama onih koji su to organizovali, a da nije bilo adekvatne reakcije ljudi iz obezbjeđenja, da se zakasnilo sa evakuacijom minut očigledno da bi taj linč i stampedo koji je krenuo na Vučića mogao da ima dalekosežne negativne posljedice i po njega lično”, kazao je Dodik.

Dirnut gestom Majki Srebrenice

On je istakao da ga je posebno dirnula jučerašnja reakcija Majki Srebrenice i zahvalio se na tome, ali je ponovio da ovo udruženje ne bi trebalo da se bavi politikom.

Govoreći o pomirenju u BiH i budućnosti zemlje predsjednik RS je naglasio da se mora razgovarati.

“BiH možemo da napravimo i upakujemo samo kao zajedničku zemlju dovoljnu za sve i ona ne može da bude organizovana ni za jedan narod ekskluzivno, ako budemo sposobni da to uradimo moći ćemo prevazići probleme”, rekao je Dodik.

(Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku