hamburger-icon

Kliker.info

Dodik: Film o Јasenovcu treba snimati autentični srpski reditelj Emir Kusturica

Dodik: Film o Јasenovcu treba snimati autentični srpski reditelj Emir Kusturica

22 Avgusta
15:49 2020

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da reditelj Emir Kusturica, kao neko ko razumije istoriju srpskog nacionalnog stradanja, treba da snima film o Јasenovcu, te da je to ideja koja duže živi.

“Kusturica već duže vremena ima ideju, želju i volju da to uradi i mislim da je vrijeme za to, za razliku od onih koji podržavaju da to neki drugi snimaju. Snimanje filma o Јasenovcu treba dati našem autentičnom srpskom reditelju Emiru Kusturici da to uradi”, istakao je Dodik.

Govoreći o sastanku zvaničnika iz Republike Srpske sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kojem će prisustvovati i reditelj Emir Kusturica, a koji će biti održan u srijedu u Beogradu, Dodik je naglasio da na bazi razumijevanja istorije i srpskog nacionalnog stradanja, kojeg Kusturica ima, to djelo će na pravi način prikazati jasenovačko stradanje.

“To je ogromno stradanje koje je zadesilo naš narod, oskrnavilo nas i zaustavilo u istorijskom i nacionalnom razvoju i svemu onome što treba da bude poruka tog film”, naglasio je Dodik.

(Kliker.info-Srna)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Kašif
    Kašif 23 Avgusta, 05:10

    Za objektivno prikazivanje stradanja u Jasenovcu nužno je prikazati stanje zapadno od Drine i Dunava u Kraljevini SHS/Jugoslaviji. Stradanje Srba se desilo na prostoru koje nije pripalo Srbima prema sporazuma Cvetković-Maček,a stradanje nesrba na prostoru koje je pripalo Srbima. Prije i poslije tog sporazuma je bilo kao kad je postojala republika srpska krajina samo što je trajalo 20.godina a ne 4-5. i nije bilo rata. No kad bi se snimio ovakav film Srbi bi ga proglasili kao antisrpski film a bio bi istinit. Kako god stvaralački opus Emira Kusturice govori da bi film o stradanju Srba u Jasenovcu koji bi režirao Emir Kusturica bio fikcija a scene koje su se u stvarnosti desile bi postale nerealne tj. izmišljene.To bi bio prvi horor film Emira Kusturice.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku