hamburger-icon

Kliker.info

Dodik čeka sjednicu spasa : Znam dan i sat kad će proći zakon o akcizama

Dodik čeka sjednicu spasa : Znam dan i sat kad će proći zakon o akcizama

07 Aprila
15:23 2017
Predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik uvjerava da će izmjene i dopune Zakona o akcizama u BiH biti usvojene u ponedjeljak ili utorak u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.Kaže da zna i satnicu kada će do toga doći i siguran je da će biti izglasane u vanrednoj proceduri.

Obaviješten je, navodi, da postoji većina koja će u Predstavničkom domu usvojiti danas utvrđeni novi set zakona.

– Dom naroda parlamenta BiH je usvojio novi prijedlog izmjena i dopuna Zakona o akcizama, koji je danas utvrdilo Vijeće ministara BiH na vanrednoj sjednici, a bit će usvojene i u Predstavničkom domu – rekao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci navodeći da će poslanici njegove stranke prisustvovati sjednicama i glasati kada god je to, kako tvrdi, u interesu RS-a.

Najavio je da će budžet za poljoprivrednike u RS-u biti povećan za još 10 miliona KM, koji po osnovu podsticaja dobijaju 60 miliona KM godišnje, te da neće plaćati skuplje gorivo, a čija cijena će biti povećana izmjenama Zakona o akcizama za dodatnih 15 feninga iz akciza na naftu i naftne derivate za izgradnju autocesta i cesta.

Dodaje da to jeste “udar“ za građane, ali nije veliki, jer je cijena nafte bila ranije mnogo skuplja, a nije bilo poskupljenja.

Naveo je i da RS nije pred bankrotom, kao što neki tvrde.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku