hamburger-icon

Kliker.info

Dobili posao za 55 tisuća KM, a ostvarit će milijunsku zaradu

Dobili posao za 55 tisuća KM, a ostvarit će milijunsku zaradu

10 Jula
21:49 2008

Sanitacija d.o.o., tvrtka za sanitarnu i ekološku zaštitu iz Sarajeva, na javnom natječaju koji su raspisale gradske vlasti za deratizaciju područja Mostara dobila je posao težak više stotina tisuća maraka. Krajem prošle godine objavljen natječaj za deratizaciju gradskog područja, i to od mosta Aleksin Han do Žitomislića.

Prijavilo se nekoliko deratizacijskih tvrtki, a posao je na kraju dobila Sanitacija iz Sarajeva, koja je dala najmanju ponudu od 55.000 maraka.

"Čim smo uzeli dokumentaciju vidjeli smo da se natječaj ne može ispuniti za sredstva kojima raspolaže Grad. Tvrtka iz Sarajeva išla je ispod svake cijene i dobila posao, što je mnogima bilo sumnjivo, jer raditi ovaj posao za taj novac je skroz neisplativo", kazao je za Dnevni list vlasnik jedne mostarske deratizacijske tvrtke.

No, postoji jedna kvaka koju je spomenuta tvrtka iskoristila.

"Novac od Grada su dobili samo za površine i objekte kojima gazduje Grad. A prema ugovoru, svi ostali fizički i pravni subjekti dužni su sami, vlastitim sredstvima, provesti deratizaciju, i to po cijeni koju postavlja izvršitelj usluga", navodi isti izvor.

Naglasio je da je gradonačelnik izdao naredbu o provedbi preventivne sistematske proljetne deratizacije na području Mostara, po kojoj su svi subjekti dužni izvršitelju platiti troškove izvedenih usluga prema cjeniku izvršitelja.

"Prema tome, svi moraju izvršiti deratizaciju, inače im slijede zakonske kazne. To je najbolje iskoristio izvođač deratizacije te subjektima postavio cijenu od jedne marke po četvornom metru", kazao je sugovornik Dnevnog lista.

Kada se zna da u gradu ima na stotine tisuća kvadrata poslovnih prostora, skladišta i ustanova, onda dolazimo do zaključka da će ista tvrtka u Mostaru doći do milijunske zarade.

Dnevni list napominje i to da su neki objekti već provodili deratizaciju, a od njih spomenuta tvrtka traži da istu ponove i naplate po njihovoj cijeni. Cijenu nije postavio Grad, nego izvođač koji sad ima odobrenje za rad.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku