hamburger-icon

Kliker.info

Do okončanja disciplinskog postupka Salihoviću : Gordana Tadić na dužnosti glavnog tužioca Bosne i Hercegovine

Do okončanja disciplinskog postupka Salihoviću : Gordana Tadić na dužnosti glavnog tužioca Bosne i Hercegovine

28 Septembra
15:49 2016

gordanat21Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH je u srijedu, na vanrednoj telefonskoj sjednici, donijelo odluku da će dužnost glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine obavljati Gordana Tadić, za vrijeme suspenzije glavnog tužioca Gorana Salihovića da obavlja tu funkciju.

“Ona će na toj funkciji biti do okončanja disciplinskog postupka koji se vodi protiv Salihovića i kojeg  je Prvostepena disciplinska komisija privremeno udaljila od obavljanja dužnosti glavnog tužioca i tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine”, saopćeno je iz VSTV-a.

Gordana Tadić je zamjenica glavnog tužioca i šefica Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva Bosne i Hercegovine.Tadić Ima 20 godina tužilačkog staža, od kojih je dvije godine zamjenica glavnog tužioca.

Tužilaško iskustvo

Prilikom odlučivanja uzeto je u obzir tužilačko iskustvo, kao i iskustvo rukovođenja na poziciji zamjenika glavnog tužioca.

Predmet protiv Salihovića je registriran na osnovu medijskih objava u kojima su izneseni navodi da je glavni tužitelj, posredstvom drugih osoba, zatvorio više istraga protiv predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić iznio je ranije optužbe na račun Salihovića da je odgovoran za curenje informacija o određenim predmetima koji se vode u državnom Tužiteljstvu.

(Kliker.info-Aljazeera)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku