hamburger-icon

Kliker.info

Do kraja sedmice nova Vlada FBiH: Izetbegović zadovoljan ministrima koje je predložio Radončić

Do kraja sedmice nova Vlada FBiH: Izetbegović zadovoljan ministrima koje je predložio Radončić

26 Oktobra
20:32 2015

dvajarana232U zgradi Predsjedništva BiH u poslijepodnevnim satima održan je sastanak kojem su prisustvovali lideri SDA i SBB-a Bakir Izetbegović i Fahrudin Radončić, te federalni i premijer Kantona Sarajevo Fadil Novalić i Elmedin Konaković, javlja reporter novinske agencije Patria.

Prvi je zgradu napustio Radončić, koji nije davao izjave, a malobrojnim novinarima je samo mahnuo iz automobila. Ubrzo iza njega iz zgrade su izašli Novalić i Konaković koji također nisu željeli davati izjave, osim što je premijer KS rekao samo da nema šta reći.

Novinarima se jedini obratio Izetbegović koji je kazao da na sastanku nije bilo problema, i da je danas razgovarano o formiranju novog sastava Federalne vlade, te “da ćemo je dobiti do kraja oktobra”, a do kraja novembra i kantonalne.

Govorilo se o konkretnim imenima, ali i projektima koje zajednički možemo uraditi. Jako dobro smo se razumjeli šta je moguće uraditi da imamo uspješnu koaliciju“, istakao je Izetbegović.

On je kazao da ne može licitirati imenima, te da će SBB objelodaniti imena sa kojima se SDA složila. Također on je potvrdio da će biti ispoštovan nacionalni blanas Vlade FBiH.

Na pitanje novinara da li je tačno da je Radončić zatražio mjesto premijera KS, Izetbegović je rekao da nema istine u tome, te da su oni u vrlo relaksiranoj fazi priče, odnosno razgovora šta u ovom gradu treba zajednički brzo uraditi da se osjeti rad nove koalicije.

U Sarajevu je neophodno riješiti grijanje, infrastrukturu. Premijeri nisu nezadovoljni predloženim imenima“, rekao je Izetbegović dodavši da je Radončić predložio za ministre ljude koji su članovi SBB-a, ali nisu posebno eksponirani u stranačkom vrhu.

Na novinarski upit da li je među predloženim imenima i bivši federalni ministar Erdal Trhulj, Izetbegović je odgovorio da ga nema na spisku.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku