hamburger-icon

Kliker.info

Dnevnik seobenog lica : Jedinstveni izbjeglički književni zavežljaj Šemsudina Gegića pronalazi put do odredišta

Dnevnik seobenog lica : Jedinstveni izbjeglički književni zavežljaj Šemsudina Gegića pronalazi put do odredišta

05 Juna
06:29 2021

Zahvaljujući posredstvu najveće svjetske internetske štamparske i prodajne mreže Lulu nova knjiga našeg kolumniste i autora , sada već kultnog i ukoričenog Dnevnika seobenog lica,  Šemsudina Gegića , polako ali sigurno i prije centralne promocije u BiH,  pronalazi puteve do svog odredišta, seobenih lica iz BiH i sa šireg područja   bivše  Jugoslavije,  širom svijeta. 

 Za one koji su iz bilo kojih razloga propustili vijest da  je nedavno u  izdanju Gradske biblioteke Zenica i JU Biblioteke „Alija Isaković“ iz Gradačca objavljena  knjiga velikog stvaraoca, bosanskohercegovačkog dramskog pisca, pripovjedača, pozorišnog, filmskog i TV-režisera i dokumentariste  ,prenosimo informaciju da se  ovaj jedinstveni izbjeglički književni zavežljaj, sve više traži i kupuje na internetu i to na ovom linku.

Čitaoci Klikera znaju da je Dnevnik  nastajao  u razdoblju od skoro tri godine; dnevni zapisi, sažeti po sedmicama, na ovom portalu  su dostizali rekordnu čitanost, a kako i ne bi kada je autor  , na ovim stranicamsa  ispisivao  ispovijedno-dnevničku i pripovjedačku prozu, kao i sjajne mikroeseje, te poticajne fragmente svojih dramskih tekstova – multižanrovski profilirajući svoje pismo kao kreativno očitovanje svestranog umjetnika.

„Za takvo šta je neophodno imati jedinstven dar, osjećanje za jezik, književnu pismenost, kao i onu multižanrovsku/poliaspektnu sposobnost – da se i u riječi, i u zvuku, i u slici, i u viziji, i u fotografiji stvarnosti suvereno krećeš, kao da je to jedan isti medijum: medijum tvoračke genijalnosti,” navedeno je iyme]u ostalog u Predgovoru knjige  koja  sadrži 21. Poglavlje; 143 dnevnička zapisa sa kratkim pričama; 136 javljanja seobenog Radija; 1 Predgovor; 1 Pogovor; 1. Recenzija; 1. Bilješka o piscu; 21. Grafička ilutracija u i na koricama knjige i 120 komentara čitatelja Dnevnika u internetskom izdanju.

Zbog svega toga Dnevnik  koji nas uvodi u poseban svijet seobenih lica, koja  umjesto ruku, spavaju sa domovinom i zavičajem za pod glavom, zdušno preporučujemo i zbog toga  što kupovinom knjige na pristupačnom linku, podržavate stvaralaštvo koje je nova-dodatna art-terapija u liječenju od raka. A da se sve navedeno  voli, cijeni i prati  govori i činjenica da se ukoričeni Gegićev  Dnevnik  i pojavio na zahtjev čitalaca. 

Prema informacijama prodajne mreže Lulu zahtjevi za kupovinu knjige su već registovani  u  Australuji, Kanadi, SAD,Italiji … i u toku je isporuka knjiga kupcima i štampanje novih-naručenih primjeraka,stoji u izvještaju prema autoru knjige koji je  na društvenim mrežama , precizno i bez izuzetka, zahvaljuje naručiocima i poštovaocima njegovog spisateljskog rada.

Izdvajamo primjer iz Louisvillea u američkoj državi Kentyucky,  gdje se, zahvaljujući vlasnicima Bh International Market Inc-a,  Rizahu Sejdiću i Seadu Bajroviću, već može pronaći i kupiti Dnevnik seobenog lica. Uvažavajući navedeno,  oni unaprijed naručene i plaćene primjerke Dnevnika prodaju po nabavnoj cijeni bez ikakve zarade , a mi se nadamo da će njihov primjer slijediti i druga slična preduzeća i radnje, koje će  koje će pored mirisa i  okuse  Balkana, ubuduće nuditi i malo kulturu.

A.L.S. (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku