hamburger-icon

Kliker.info

Djelotvorni učinci : Rusija registrirala vakcinu protiv ebole

Djelotvorni učinci : Rusija registrirala vakcinu protiv ebole

16 Februara
05:27 2016

ebolarus3Rusija je objavila da je proizvela “vrlo djelotvorno” cjepivo protiv ebole koje će se uskoro ispitati u Gvineji, saopštila je u ponedjeljak ruska ministrica zdravstva Veronika Skvorcova.

Ruska ministrica je na press  konferenciji, dan uoči susreta s Margaret Chan, glavnom direktoricom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), rekla da će ove godine u Gvineji početi treća faza kliničkog ispitivanja tog cjepiva.

“Prva i druga faza provedene su u Rusiji na dragovoljcima i pokazale su da je cjepivo veoma djelotvorno”, rekla je ruska ministrica, prenosi Hina.S obzirom na te rezultate, cjepivo je već registrirano u Rusiji.

‘Cjepivo vrlo sigurno’

Odgovarajući na upit AFP-a, Svjetska zdravstvena organizacija je rekla da je “primila informaciju da su ruske regulatorne vlasti homologirale cjepivo protiv ebole”.

Rusko cjepivo ima dvije komponente, vidljivo je iz medijskog predstavljanja u ponedjeljak u Ženevi. Te se komponente uzimaju jedna za drugom u razmaku od 21 dan.

“Cjepivo je vrlo sigurno”, rekla je ministrica. Prijavljen je manji broj popratnih pojava, među kojima glavobolja i lagani porast tjelesne temperature, rekla je.

Odgovarajući na upit o cijeni cjepiva, ruski dužnosnici su rekli da je još rano o tome govoriti i da će ona ovisiti o veličini narudžbi.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku