hamburger-icon

Kliker.info

Divljanje huligana u Mostaru : Jedna djevojka povrijeđena, više automobila i objekata

Divljanje huligana u Mostaru : Jedna djevojka povrijeđena, više automobila i objekata

08 Augusta
16:09 2020

Jedna osoba povrijeđena, najmanje tri parkirana automobila su oštećena, polupana stakla i inventar ugostiteljskih i drugih objekata, epilog je, prema prvim informacijama, jutrošnjeg huliganskog pohoda grupe od pedesetak navijača HŠK „Zrinjski“ u Fejićevoj i ulici Huse Maslića u Mostaru . 

„Ultrasi“ su oko 8:20 sati u pohod krenuli preko Šemovca i Starog mosta, a potom su, došavši u Fejićevu ulicu počeli bacati pirotehnička sredstva, kamenice i, praktično, sve što im je došlo pod ruku. Tako su uposlenicu jednog objekta u desnu ruku pogodili pepeljarom, nanijevši joj ozljede.

Jedan autombil parkiran u ulici Huse Maslića je počeo gorjeti nakon što je u njegovu blizinu bačeno pirotehničko sredstvo, dok je na drugom razbijeno vjetrobransko staklo.

 

Najmanje tri parkirana automobila su oštećena

Najmanje tri parkirana automobila su oštećena

Dolaskom policije, huligani su se razbježali preko Carinskog mosta prema Centru 2, a kako je rečeno iz MUP-a HNK, trenutno se radi na njihovom lociranju.

Inače, iz MUP-a HNK su naveli da je policija obaviještena u 8.20 sati o tome „da je grupa huligana prešla preko Šemovca i Starog mosta u Fejićevu ulicu, gdje narušava javni red i mir“. 

– Bilo je tako strašno, kao da je rat, ponovo. Divljali su, rušili sve pred sobom. Ne mogu vjerovati da je policija ovo dopustila- kazala nam je kroz suze jedna Mostarka.

U Mostaru se večeras održava gradski derbi između Veleža i Zrinjskog koji je uvijek utakmica visokog rizika. Pripadnici MUP-a HNK su jučer spriječili incident kada su rastjerali grupu huligana kod Španskog trga, te uhapsili tri maloljetnika. 

Duž nekadašnje ratne linije razgraničenja pojačano je prisustvo policije.

M. Smajkić (Avaz)

 

Podijeli

Jedan komentar

  1. Mostarac
    Mostarac 08 Augusta, 18:10

    Ovi huligani su vjerovatno dobili neku lovu od svojih politicara, da ovo naprave.Istocna strana nema takve navike, ovo nema veze sa sportom i nogometom. Zalosno za Mostar.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku