hamburger-icon

Kliker.info

Diskretno vjenčanje milionera : Oženio se najpoželjniji mladoženja u BiH Damir Hastor!

Diskretno vjenčanje milionera : Oženio se najpoželjniji mladoženja u BiH Damir Hastor!

31 Maja
06:21 2015

damirhastor432_2U  Sarajevu  je „na ludi kamen stao“ Damir Hastor, sin najvećeg privatnog poslodavca u BIH Nijaza Hastora, u čijem se vlasništvu nalazi ASA Grup i Prevent. Vjenčanje je obavljeno u najužem krugu rodbine i nekolicine prijatelja, bez pompe i pretjeranog luksuza. Mladenci su nakon vjenčanja otputovali na „skraćeni“ medeni mjesec u Francusku, koji će trajati desetak dana.

Damir i njegov starij brat Kenan uveliko su preuzeli vođenje poslovnog carstva od svog oca Nijaza koji se povukao u penziju.

Braća Damir i Kenan Hastor vode grupaciju Prevent koja u svojim tvornicama i uredima u Bosni i Hercegovini, Belgiji, Francuskoj, Brazilu, Njemačkoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Maroku, Meksiku, Moldaviji, Austriji, Rumuniji, Španiji i Rusiji ima četrnaest hiljada uposlenika. Najveći broj, više od 5.000, radi u dvadesetak Preventovih tvorncica u BiIH, u Sarajevu, Goraždu, Visokom, Zenici, Tešnju…

Nijaz Hastor je godinama iz Wolfsburga, u kojem se nalazi sjedište Preventa, upravljao svojim poslovnim carstvom koje je razgranao na nekoliko država svijeta. Njegovi sinovi Kenan i Damir od prije nekoliko godina su preuzeli posao u kompaniji koja je nakon rata investirala u BiH više od 600 miliona KM. I Daimir i Kenan Hastor rođeni su u Sarajevi, no odrasli su u Njemačkoj i SAD-u. gdje su studirali ekonomiju.

(Kliker.info-Slobodna Bosna)

Podijeli

Jedan komentar

 1. Marie
  Marie 20 Avgusta, 00:40

  A šta to sve vrijedi ?
  Narod je slabo plačen.
  Miloner je sad,a šta će biti kad EU kontroliše okologiju i kemikalije….od Preventa?
  Samo malo familija u YU su stvarno ostali bogati i uspiješni.
  Taj naš Gen koji nikad nije sit.
  Porsche je bijo bogat i ostaće zauvijek bogat…
  Kapitalizam nije za Bosance.
  Mi smo porušili sami svoju Državu.

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku