hamburger-icon

Kliker.info

Direktor SIPA-e za Centralni dnevnik : Ovo je terorizam, nismo odgovorili zadatku! (Video)

Direktor SIPA-e za Centralni dnevnik : Ovo je terorizam, nismo odgovorili zadatku! (Video)

21 Novembra
06:18 2015

Perica-Stanic„Nismo odgovorili zadatku“ – riječi su prvog čovjeka SIPA-e, Perice Stanića, nakon posljednjih dešavanja u Rajlovcu. Definitivno se radi o terorizmu , tvrdi Stanić i dodaje: „Enes Omeragić je odabrao mete, pucao je u vojnike, imao je veze s pripadnicima radikalnog pokreta, a pronađeni predmeti i crteži ukazuju da je veličao ISIL i njegove pripadnike.“

Prema njegovim riječima, za Omeragića se ne može reći da je bio trgovac narkoticima i oružjem, jer uvjeti  u kojima je živio to ne pokazuju, ali da je bio narkoman. Također, Stanić je potvrdio da pripadnici SIPA-e provjeravaju postoji li eventualna povezanost s terorističkim napadom u Parizu, s obzirom na to da je Omeragić rođen u Francuskoj. Provjera podrazumijeva i informacije jesu li ga vrbovale neke osobe iz Francuske.

Novoizabrani direktor SIPA-e je istakao da očekuje usvajanje zakona o borbi protiv terorizma, kojim bi se rugilirala ova oblast, te kako bi se tačno znale nadležnosti svih institucija. Govoreći o osobama koje su boravile na sirijskom ratištu, a koje su se vratile u BiH, Stanić je rekao da su pod određenim nadzorom, ali sve dok se ne usvoji zakonski okvir po kojim bi policijske agencije imale veće nadležnosti, konkretnije istražne radnje se ne mogu poduzimati.

(Kliker.info-Face TV)

Podijeli

Jedan komentar

 1. harun
  harun 21 Novembra, 11:55

  Naucimo nesto iz proslisti , na greskama nasih sto su nas prestavljali….!

  .
  .http://www.dw.com/bs/u%C4%8Diti-na-gre%C5%A1kama-iz-bih/a-18866110?maca=bos-TB_bs_sarajevox-4187-html-cb

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku