hamburger-icon

Kliker.info

Direktor Federalne uprave Civilne zaštite o poplavama u BiH : Situacija se smiruje, došlo do blage stabilizacije vodotoka

Direktor Federalne uprave Civilne zaštite o poplavama u BiH : Situacija se smiruje, došlo do blage stabilizacije vodotoka

14 Maja
15:21 2019

Direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak izjavio je da je došlo do blage stabilizacije svih vodotokova i da se situacija smiruje.

Solak je rekao za “N1” da su sproveli preventivne evakuacije i da niko od stanovnika nije povrijeđen.

“Od jutros je značajan pad nivoa svih rijeka. U Sanskom Mostu rijeka Sana je takođe u opadanju, osim Usore i Bosne”, istakao je Solak i napomenuo da je mnogo postignuto, ali da posao tek predstoji.

On je dodao da nema razloga za brigu, ali da maksimalan oprez mora postojati.

“Konstantno smo na vezi sa kolegama iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, pratimo nivo vode. Nema razloga za brigu, važno je što prije izbaciti vodu iz objekata i onda da počne isušivanje. Padavine će biti mjestimične, blage i neće predstavljati probleme”, istakao je Solak.

Solak je rekao da je ohrabrujuće to što je na raspolaganju dovoljno ljudstva i mehanizacije, a pomažu i javna kantonalna preduzeća sa svojom mehanizacijom.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku